Ο Ερντογάν τερματίζει κάθε σκάλα λαϊκισμού και θρησκειοκαπηλείας: Οι υποστηρικτές σου, λέει στον Κιλιτσντάρογλου, έπιναν μπύρες στα τζαμιά το 2013

Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) and his wife Emine greet their supporters during his election campaign rally in Istanbul, Turkey, 07 May 2023. Turkey will hold its general election on 14 May 2023 with a two-round system to elect its president, while parliamentary elections will be held simultaneously. EPA, TOLGA BOZOGLU




Σε κλίμα πόλωσης συνεχίζουν τις προεκλογικές τους εμφανίσεις οι υποψήφιοι πρόεδροι της Τουρκίας. Οξύτατη προσωπική επίθεση εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ο οποίος του καταλογίζει διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλούσε στην Κωνσταντινούπολη στην Κωνσταντινούπολη μπροστά σε τεράστιο πλήθος, ισχυριζόμενος ότι ο κόσμος έφτασε τα 1,7 εκατομμύρια, ξεπερνώντας την αντίστοιχη συγκέντρωση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ένα 24ωρο πριν. Επιτέθηκε στον αντίπαλό του λέγοντας ότι «τον στηρίζουν οι μεθύστακες που έπιναν μπύρες μέσα σε τζαμιά κατά τις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί το 2013».

Κύριε Κεμάλ, πιες όσα βαρέλια θέλεις, τίποτα δεν σε σώζει. Το δικό μου έθνος δεν αφήνει το πεδίο στους πότες και τους μεθύστακες, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Κι ενώ νέα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου συγκρίνουν τον Ερντογάν με τον Πούτιν, στην αντεπίθεση περνά και ο ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, υποσχόμενος παράλληλα πως θα τα φέρει πίσω.

Εξέτασαν εξονυχιστικά τα 27,5 χρόνια της ζωής μου ως κρατικού υπαλλήλου για να δουν αν θα μπορούσαν να βρουν κάτι για τον κ. Κεμάλ. Δεν μπόρεσαν να βρουν το παραμικρό, δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Το κλίμα που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό, καθώς στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης κυκλοφορούν οπαδοί του προέδρου Ερντογάν, που νωρίτερα είχαν πάρει μέρος στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του AKΡ. Νωρίτερα, η επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής Κωνσταντινούπολης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Τζανάν Καφταντζίογλου κάλεσε τους πολίτες να συγκεντρωθούν στις 20:15 στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης για να υποδεχτούν τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος επιστρέφει από την Ερζερούμ μετά την επίθεση με πέτρες που δέχτηκε.

Με πληροφορίες από ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα

Αρχισαν οι ανοικτές προβοκάτσιες στην Τουρκία: Γκρίζοι Λύκοι επιτέθηκαν με την ανοχή της αστυνομίας σε προεκλογική συγκέντρωση του Ιμάμογλου στο Ερζερούμ [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: