Ο Ανδρουλάκης «καίει» τις γέφυρες με Τσίπρα (πλαστογράφος της ιστορίας που εμπαίζει τον ελληνικό λαό) και Μητσοτάκη (εγώ δεν έβαλα τον ανηψιό μου να τον παρακολουθεί)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης image via Glomex




Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα της 21ης Μαΐου ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης και την ένταση της κριτικής του απέναντι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Την ώρα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι ο ίδιος ως αρχηγός του τρίτου κόμματος θα έχει πιθανότατα την ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με το πρώτο κόμμα, εμμένει στην διατυπωμένη του θέση ότι δεν μπορεί πρωθυπουργός να γίνει -με τη δική του ψήφο- κανένας από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Σε συνέντευξη, το πρωί της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο κ. Ανδρουλάκης, αρχικά σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει και υψηλό δίχτυ κυβερνησιμότητας και σοβαρό πρόγραμμα και συνέπεια. Όσοι οι πολιτικοί αντίπαλοι προσπαθούν να προσεταιριστούν το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει ασφάλεια στη διακυβέρνηση της χώρας».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην αντιπαράθεσή του με τον κ. Τσίπρα για την… πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, σημείωσε:

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία αλλά στο να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, καταντάει γραφικό. Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή είναι η νεότερη ιστορία. Είπε ότι έχει οπαδούς του Ανδρέα Παπανδρέου στο κόμμα τους. Ανδρέας Παπανδρέου και Πρέσπες του Αιγαίου δεν πάνε μαζί».




«Τον Γιώργο Παπανδρέου τον έλεγε Πινοσέτ και Θάτσερ και πριν από κάποιους μήνες έλεγε τα καλύτερα. Τον Βενιζέλο ήθελε να τον βάλει φυλακή και με τις υποκλοπές έλεγε τα καλύτερα για τον κ. Βενιζέλο. Η πολιτική ουσία είναι πως είπε το εξής. Έχω καταθέσει πρόταση για τα κόκκινα δάνεια αλλά δεν είναι και σεισάχθεια. Τι υπονοεί με αυτό; Εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει όριο στην ασυνέπεια και τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα. Προσπαθεί να κατακτήσει την εξουσία εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό» τόνισε, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχει αρχές και αξίες.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε: «λέει πως είναι εμμονικός. Εγώ δεν έβαλα τον ανιψιό μου να τον παρακολουθεί. Δεν έχω στο κόμμα μου εκπρόσωπο Τύπου που την Μεγάλη Παρασκευή χυδαιολογούσε κατά του κόμματος της ΝΔ. Δεν έχω διευθυντή επικοινωνίας άνθρωπο που στοχοποίησε την οικογένειά μου και την προσωπική μου ζωή. Είμαι ένας πολιτικός που κινείται στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Δεν έχω κανένα προσωπικό θέμα. Έχω ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου που συγκάλυψε, έναν παρακρατικό μηχανισμό που είχε το θράσος να παρακολουθεί εμένα και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και δεν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται διότι στην εξεταστική επιτροπή η πλειοψηφία της ΝΔ κάλυψε και τους επιχειρηματίες και τον ανιψιό και τον διοικητή της ΕΥΠ».




«Γυρνάει στα κανάλια όλη την ώρα και λέει του «είπα να με δει και δεν με είδε’». Δεν έχω ξανασυναντήσει πρωθυπουργό σε ευρωπαϊκή χώρα να γυρνάει τα κανάλια και να λέει τέτοια παιδικά επιχειρήματα. Εμένα μου ζήτησε ποτέ για ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα να με συναντήσει και εγώ αρνήθηκα; Τι είμαστε γείτονες; Να πάμε να πιούμε καφέ να γνωριστούμε;», ενώ τον κατηγόρησε πως υπηρετεί την εγχώρια ολιγαρχία.

Με πληροφορίες από OPEN tv

Νέα μεταβλητή στην εκλογική εξίσωση: Σενάριο για 157 έδρες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από την α΄κάλπη, διευρύνεται στις 7,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ* [Δημοσκόπηση Μetron Analysis]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: