Νέα αθλιότητα Ερντογαν: Γερμανική εταιρεία στο εδώλιο γιατί πούλησε το δικό της «predator» στην ΜΙΤ σε βάρος των οπαδών του Κιλιτσντάρογλου [video]

FILE PHOTO Turkish presidential candidate Kemal Kilicdaroglu, leader of the opposition Republican People’s Party (CHP), speaks during a press conference at CHP’s headquarters in Ankara, Turkey, EPA/NECATI SAVAS




Θύματα παρακολούθησης της τουρκική ΜΙΤ, με παράνομο γερμανικής κατασκευής λογισμικό έπεσαν δεκάδες οπαδοί και συνεργάτες του υποψήφιου προέδρου στις εκλογές στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η εισαγγελία του Μονάχου ανακοίνωσε κατηγορίες κατά γερμανικής εταιρείας, που κατασκευάζει λογισμικό παρακολουθήσεων ανάλογο του Predator. Αυτό το λογισμικό απαγορεύεται να εξαχθεί από τη Γερμανία, ωστόσο η εταιρεία παραβίασε την απαγόρευση και πούλησε κρυφά το λογισμικό αυτό στην τουρκική ΜΙΤ, έναντι 5 εκατ. ευρώ.




Τώρα η εισαγγελία κατηγορεί την εταιρεία γι αυτή την εξαγωγή. Γερμανικά ΜΜΕ που επικαλείται ο ανταποκριτής του OPEN στη Γερμανία, μεταδίδουν ότι η ΜΙΤ παρακολουθούσε με το λογισμικό αυτό αντιπάλους του Ερντογάν, ακτιβιστές υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, αλλά και πολλούς δημοσιογράφους στην Τουρκία.

Η ΜΙΤ κατηγορείται πως είχε κατασκευάσει ψεύτικη ιστοσελίδα που απευθυνόταν σε ακτιβιστές υπέρ του προέδρου του CHP και όποιοι έμπαιναν εκεί παγιδεύονταν με το λογισμικό παρακολούθησης.

Αναμένεται η απαγγελία επίσημων κατηγοριών από την εισαγγελία του Μονάχου.

Με πληροφορίες από ΟPEN και ethnos.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Απρεπής και χυδαίος ο Ακάρ: Να μη μιλάμε «για Πόντους», υπάρχει και μια σφαγή που λέγεται Τριπολιτσά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: