Δημοσκοπήσεις και συνωμοσιολογία: Οταν η πραγματικότητα εκδικείται τις τοξικές θεωρίες




Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, το κύριο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των δημοσκοπήσεων που τον έδειχαν σταθερά υστερούντα, ήταν ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος δεν εντοπίζονται/ανιχνεύονται επειδή φοβούνται ότι αν απαντήσουν ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν θύμα παρακολούθησης από το… predator.

Αυτό το επιχείρημα – κινούμενο στις παρυφές της τραμπικής ψεκασμένης δεξιάς- δεν το εξέφρασε σε κάποιο ανέμελο μεταμεσονύχτιο τηλεοπτικό παράθυρο κάποιο δευτεροκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ίδιος ο αρχηγός του.

Ηταν ο ίδιος που έλεγε προ μηνών -σε μια ανάλογη ερώτηση- ότι ίσως οι εταιρίες δημοσκοπήσεων είναι πολλές στην Ελλάδα. Προφανώς οραματιζόταν μια νέα δήθεν μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας για να τις περικόψει σε βολικό και ελεγχόμενο αριθμό.

Σήμερα ο -καταδικασμένος απο το Ειδικό Δικαστήριο- Νίκος Παππάς, μιλώντας στο OPEN σχεδόν έψεξε τους δημοσκόπους που δεν εντόπισαν το εύρος της συντριπτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύσκολα βγάζεις συμπέρασμα…

Εκτός ίσως από ένα: Οταν, βουτηγμένος στην τοξικότητα, αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα ως συνωμοσία, τότε η πραγματικότητα αργά ή γρήγορα θα έρθει να σε εκδικηθεί.

Γ.Δ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: