Αποστράγγισε ολόκληρο φράγμα για να βρει το κινητό του: Σε διαθεσιμότητα Ινδός αξιωματούχος που άδειασε 2 εκατ. λίτρα νερού με το έτσι θέλω [video]

Eικόνα του αποστραγγισμένου φράγματος όπως παρουσιάστηκε στην ινδική τηλεόραση μετά την επιχείρηση του τοπικού αξιωματούχου που έψαχνε…το κινητό του. Screenshot vi YouTubeNDTV/




Κυβερνητικός αξιωματούχος στην Ινδία τέθηκε σε διαθεσιμότητα αφού διέταξε να αποστραγγιστεί μια δημόσια υπαίθρια δεξαμενή υδάτων προκειμένου να βρει το τηλέφωνό του.

Χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να αντληθούν εκατομμύρια λίτρα νερού από το φράγμα, διότι ο Rajesh Vishwas έχασε την συσκευή του καθώς του γλίστρησε από τα χέρια ενώ έβγαζε selfie.

 

Μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε, το τηλέφωνο ήταν αδύνατο για να λειτουργήσει.

Ο  Vishwas ισχυρίστηκε ότι περιείχε ευαίσθητα κυβερνητικά δεδομένα και χρειαζόταν ανάκτηση, αλλά κατηγορήθηκε για κατάχρηση της θέσης του.

Ο επιθεωρητής τροφίμων έριξε το τηλέφωνό του, ένα Samsung, αξίας περίπου 1.200 δολαρίων (100.000 ρουπίες), στο φράγμα Kherkatta, στην πολιτεία Chhattisgarh της κεντρικής Ινδίας, την Κυριακή.

Αφού οι ντόπιοι δύτες απέτυχαν να το βρουν, πλήρωσε για να φέρει μια αντλία ντίζελ, είπε ο  Vishwas σε μια δήλωση που μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένη στα ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Είπε ότι είχε προφορική άδεια από έναν αξιωματούχο να αποστραγγίσει “λίγο νερό σε ένα κοντινό κανάλι”, προσθέτοντας ότι ο αξιωματούχος είπε ότι “στην πραγματικότητα θα ωφελούσε τους αγρότες που θα είχαν περισσότερο νερό”.

Η αντλία λειτούργησε για αρκετές ημέρες, αδειάζοντας περίπου δύο εκατομμύρια λίτρα (440.000 γαλόνια) νερού – σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά για να ποτίσει 6 τετραγωνικά χιλιόμετρα (600 εκτάρια) γεωργικής γης.

Η αποστολή του σταμάτησε όταν μετά από καταγγελία ήρθε στην περιοχή ένας άλλος υπάλληλος, από το τμήμα υδάτινων πόρων.

“Έχει τεθεί σε αναστολή μέχρι να διεξαχθεί έρευνα. Το νερό είναι ένας ουσιαστικός πόρος και δεν μπορεί να σπαταληθεί έτσι”, δήλωσε η Priyanka Shukla, αξιωματούχος της περιοχής Kanker, στην εφημερίδα The National.

Ο  Vishwas αρνήθηκε ότι έκανε κατάχρηση της θέσης του και είπε ότι το νερό που αποστράγγισε ήταν από το τμήμα υπερχείλισης του φράγματος και «δεν είναι σε κατάσταση χρήσης».

Αλλά οι ενέργειές του προκάλεσαν κριτική από πολιτικούς, με τον αντιπρόεδρο της αντιπολίτευσης της πολιτείας BJP να γράφει στο Twitter:

«Όταν οι άνθρωποι εξαρτώνται από βυτιοφόρα για εγκαταστάσεις νερού τα καυτά καλοκαίρια, ο αξιωματικός έχει αποστραγγίσει λίτρα που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για άρδευση για 1.500 στρέμματα γης».

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC

Υπό την επήρεια ναρκωτικών έφτασε τον Σολτς και τον αγκάλιασε: Άγαλμα η φρουρά του καγκελάριου * Μείζον θέμα ασφαλείας στη Γερμανία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: