Άγιος Ιωάννης ο Ανδετοκούμβιος! Ο Greek freak εξώφυλλο στο περιοδικό Νεοελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς

Ο Greek Freak ως “Άγιος Ιωάννης ο Αντετοκούνμπιος” στο εξώφυλλο του Journal of Modern Greek Studies. [email protected]




Εξώφυλλο στο 41ο τεύχος, μηνός Μαϊου, του Journal of Modern Greek Studies [Περιοδικό Νεοελληνικών Σπουδών] του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς έγινε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Στο εξώφυλλο με εικονογράφηση του fikosantonios ο Έλληνας σούπερ σταρ του μπάσκετ εμφνίζεται με τη φανέλα της «γαλανόλευκης», κρατά μια μπάλα του μπάσκετ, φέρει φωτοστέφανο  και αναφέρεται ως «Άγιος Ιωάννης ο Ανδετοκούμβιος» ενώ με πιο μικρά γράμματα τον κοσμεί και το παρατσούκλι του, το διάσημο “Greek Freak”.

Το εξώφυλλο του επιστημονικού περιοδικού έγινε και αντικείμενο αντικρουόμενων σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο είναι  το κατά πόσον, έστω και με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ και συσχετισμούς και παραπομπές στον “λαϊκό μύθο” του Γιάννη ως “θεού του μπάσκετ”, η εικονογράφηση του ως Αγίου είναι… appropriate, πρέπον, δηλαδή…

Πάντως οι περισσότεροι φαίνεται να το λατρεύουν με έντονη την αίσθηση της χαριτωμένης διάθεσης αλλά και κατανόηση του μεγέθους που αναγνωρίζουν οι Έλληνες και οι Έλληνες της διασποράς στον Giannis…

Το Journal of Modern Greek Studies , που επαινείται ως «ένα θαυμάσιο επιστημονικό περιοδικό» , είναι το μόνο επιστημονικό περιοδικό που εστιάζει αποκλειστικά στη σύγχρονη Ελλάδα.

Το περιοδικό δημοσιεύει κριτικές αναλύσεις των ελληνικών κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών πραγμάτων, καλύπτοντας την περίοδο από την ύστερη Βυζαντινή Αυτοκρατορία έως σήμερα.

Οι συνεισφέροντες περιλαμβάνουν διεθνώς αναγνωρισμένους μελετητές στους τομείς της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της ανθρωπολογίας, των πολιτικών επιστημών, των βυζαντινών σπουδών και της σύγχρονης Ελλάδας.

Το Journal of Modern Greek Studies είναι η επίσημη έκδοση της Ένωσης Νεοελληνικών Σπουδών (MGSA) του περίβλεπτου πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Pappas Post (@thepappaspost)

 

Επαναληπτικές εκλογές 25ης Ιουνίου: Τι ισχύει για τους Ελληνες του εξωτερικού -Προστέθηκαν άλλοι 7.000 στις λίστες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: