Ο «βιασμός» της Δημοκρατίας: Βρέθηκε ο «εφιάλτης» που θέλει να ξεπλύνει τον κατάδικο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη

FILE PHOTO: Ο πρώην βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ενας πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος,φέρεται έτοιμος να αναλάβει την ηγεσία του αποκαλούμενου «κόμματος Κασιδιάρη» ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Αγνονώντας, παραβλέποντας, η αδιαφορώντας για τα εγκλήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη -την οποία έως σχετικά πρόσφατα υπηρετούσε- ο Κασιδιάρης και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, ο κ. Κανελλόπουλος προχωρεί σε μια θλιβερή «πολιτική» κίνηση  με προφανή σκοπό να επαναφέρει μανδύα νομιμότητας στον εκτρωματικό σχηματισμό που σύστησε και επειχειρεί να συντηρήσει μέσα από τις φυλακές ο νοσταλγός των νεοναζί.

Μάλιστα ο πρώην δικαστικός φέρεται έτοιμος να αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του υπό αποκλεισμό κόμματος Κασιδιάρη στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στις αρχές Μαΐου στο Α1’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές. Σημειωτέον ότι ο αδερφός του κ. Αν. Κανελλόπουλου, Θεόδωρος, ανήκει στους εν ενεργεία αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου.

O πρώην ανωτερος εισαγγελικός λειτουργός, επιβεβαίωσε μιλώντας στον ιστότοπο dikastiko.gr την πληροφορία ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοικούσα επιτροπή του «κόμματος Κασιδιάρη» ώστε να γίνουν αλλαγές στο καταστατικό του. Αυτές αφορούν, όπως αναφέρει, την κατάργηση της διοικούσας επιτροπής και την ανάδειξη του ιδίου με εκλογική διαδικασία σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων, σε πρόεδρο του κόμματος ή αλλιώς «στον έχοντα τον πρώτο και τελευταίο λόγο».

Ο κ.Κανελλόπουλος αρνείται τον χαρακτηρισμό του αχυρανθρώπου, ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία επαφή με τον Κασιδιάρη, αλλά με μέλη της διοικούσας επιτροπής,  αλλά επιβεβαιώνει ότι ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας».

Υπενθυμίζεται ότι με τον νέο νόμο (5019/2023) που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, απαγορεύεται σε κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς κομμάτων να συμμετάσχουν στις εκλογές εάν έχει ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, όπως είναι η περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη. Ο τελευταίος έχει καταδικαστεί ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το ξενοφοβικό μανιφέστο του «ΕΑΝ»

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Αν. Κανελλόπουλος είχε προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος υπό το τίτλο «ΕΑΝ».

Καταθέτοντας μάλιστα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τη σχετική Δήλωση, περί ιδρύσεως Πολιτικού Κόμματος, ο κ. Κανελλόπουλος είχε προβεί και σε μίαν εν είδει διακηρύξεως δήλωση για τους στόχους του κόμματός του, στην οποία δεσπόζουν φράσεις όπως «Λαθρομεταναστευτικός Εποικισμός», η «αναρρίπιση του πατριωτικού και θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων» κ.α.

«Αναγγέλλοντας προς τον Ελληνικόν Λαό την ίδρυση νέου Κόμματος, έχουμε την βεβαιότητα ότι αναγγέλλουμε ευχάριστη είδηση.

Διότι η ίδρυση ενός νέου Κόμματος, μη έχοντος ουδεμία εσωτερική ή εξωτερική εξάρτηση, ικανού και αποφασισμένου να πραγματοποιήσει βαθιές, δραστικές, σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, στα πολιτικά πράγματα, στο Κράτος, στην Οικονομία και την Κοινωνία, είναι αναγκαία, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ικανό να εξασφαλίζει σε όλους του Έλληνες πολίτες, Ισονομία, Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Ευημερία, Τάξη και Ασφάλεια,

που με αμείλικτη αυστηρότητα θα πατάξει το έγκλημα και την βία,

που θα ξεριζώσει κάθε εστία διαφθοράς και κάθε θύλακα αντικοινωνικής συμπεριφοράς,

που θα προστατεύσει την κοινωνία και πρωτίστως την Νεότητα από τα ναρκωτικά,

που, θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και Θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων,

που, θα θέσει τέρμα στον Λαθρομεταναστευτικό Εποικισμό της χώρας,

που με νόμιμα μέσα θα απαλλάξει το Κέντρο της Πρωτευούσης και άλλες περιοχές της όπως και της λοιπής Ελλάδος, από την πνιγηρά ατμόσφαιρα, που πηγάζει από την πλημμυρίδα των Λαθρομεταναστών».

  • Δεν ξέρουμε εάν θα ευδοκιμήσει η συνέργεια του πρώην δικαστού με τον νυν κατάδικο, σε περίπτωση όμως που πραγματοποιηθεί τελικά κάποια μεταξύ τους επικοινωνία, θα ήταν χρήσιμο ο –καταγόμενος από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα- δικαστής να πληροφορηθεί τις απόψεις του συνοδοιπόρου του για τα εγκλήματα των Ναζί.

Συνάντηση Δένδια με τον ΥΠΕΞ των Εμιράτων: Στην ατζέντα η περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – ΗΑΕ

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: