Θεοδωρικάκος στο Φόρουμ Δελφών: Στη Μύκονο θα στείλουμε ακόμη και ΜΑΤ αν χρειαστεί – Επί υπουργίας μου αποτάχθηκαν 34 επίορκοι αστυνομικοί

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη. Photo Hellas Journal




Στην κατάσταση που επικρατεί στην Αστυνομία αλλά και στην ασφάλεια της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γιώργου Ευγενίδη, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε αρχικά ότι η Ελλάδα είναι ένας απολύτως ασφαλής τουριστικός προορισμός και συμπλήρωσε ότι ήδη έχουν σταλεί 830 πρόσθετοι αστυνομικοί σε τουριστικούς προορισμούς εκτός από τους 1.100 που έχουν τοποθετηθεί σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Ανεξαρτήτως όμως αυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη το 2022 η χαμηλή εγκληματικότητα στη χώρα μειώθηκε κατά 25% σε σχέση με την περίοδο 2015-2019, ενώ την ίδια χρονιά οι ανθρωποκτονίες ήταν 79, οι λιγότερες της τελευταίας 15ετίας.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το 90% από αυτές εξιχνιάστηκαν ενώ συμπλήρωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν σταματά ποτέ να ψάχνει τους ενόχους, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Θεοδωρικάκου είναι απολύτως εφικτό το να ενισχυθεί το αστυνομικό έργο με 5.000 ήδη υπηρετούντες αστυνομικούς οι οποίοι θα σταματήσουν τα πάρεργα.

Ως παράδειγμα ανέφερε το ότι από την αποδέσμευση της ΕΛΑΣ από το γνήσιο της υπογραφής απελευθερώθηκαν 3 αστυνομικοί ανά τμήμα.

Και συμπλήρωσε ότι σύντομα θα σταματήσει από την αστυνομία η διακίνηση δικογράφων και από μεταγωγές κρατουμένων σε δικαστήρια καθώς σε κάθε φυλακή θα δημιουργηθεί «ψηφιακή αίθουσα» από την οποία θα μετέχουν στη διαδικασία της δίκης. Αυτό, όπως τόνισε, εκτός από την σπατάλη εργατοωρών αστυνομικών ενείχε και πολλούς κινδύνους.

Πάντως, ο κ. Θεοδωρικάκος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν επίορκοι στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά επισήμανε ότι επ’ ουδενί δεν είναι πλειοψηφία.  Επί των ημερών της υπουργίας μου, είπε, αποτάχθηκαν 34 αστυνομικοί ενώ διορθώθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων η οποία λειτουργούσε ελλειμματικά.

Τέλος, αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στη Μύκονο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε ότι την 1η Μαΐου θα βρίσκονται στο νησί 100 πρόσθετοι αστυνομικοί, θα ακολουθήσουν άλλοι 30 και ότι εφόσον απαιτηθεί θα σταλούν ακόμη και δυνάμεις ΜΑΤ για να επιβάλλουν την τάξη.

Τσίπρας στους Δελφούς: Αν μας λείπουν 5-10 βουλευτές, ΚΚΕ και Μέρα 25 πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: