Πάνω από 300 άτομα απομάκρυνε από το Σουδάν η Γερμανία- Επίκεινται και άλλες επιχειρήσεις εκκένωσης Γερμανών και άλλων πολιτών

People from a group of 343 citizens of Jordan, Palestine, Iraq, Syria, and Germany who were evacuated from Sudan disembark from military aircraft at Marka Military Airport, in Amman, Jordan, 24 April 2023. EPA/MOHAMMED ALI




Στις 06:15 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου αεροσκάφος των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων στο οποίο επέβαιναν 101 άτομα που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Σουδάν.

Ανάμεσά τους βρίσκονται Γερμανοί και μέλη των οικογενειών τους, αλλά και πολίτες κρατών – εταίρων, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Επιπλέον πτήσεις θα ακολουθήσουν, «στον βαθμό που το επιτρέπουν οι συνθήκες ασφάλειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην περιοχή έφθασαν συνολικά τρία αεροσκάφη Airbus A400M της Bundeswehr, με στόχο τον επαναπατρισμό περισσότερων από 300 Γερμανών, οι οποίοι έχουν εγγραφεί σε σχετικούς καταλόγους, αλλά και πολιτών άλλων χωρών, μέσω του στρατιωτικού αεροδρομίου Αλ-Ασράκ, στην Ιορδανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, ακολουθούν δύο αεροσκάφη, στα οποία επιβαίνουν από περίπου 110 άτομα, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές εάν έχει καταστεί εφικτή η εκκένωση όλων των Γερμανών από το Σουδάν. Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 1.000 άνδρες και γυναίκες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ ότι δεν θα πάρει μέρος στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, καθώς συντονίζει την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα την αντικαταστήσει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Γερμανίας στην ΕΕ πρέσβης Μίχαελ Κλάους.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση Φ.Καραβίτη 
Γερμανία Βερολίνο 

Στη Γερμανία οι πολιτικοί δεν λένε ότι οι αυξήσεις βλάπτουν την οικονομία: Αναπροσαρμογή 5,5% και επίδομα 3.000 ευρώ στις αποδοχές 2,5 εκατομμυρίων εργαζομένων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: