“Μακρόν προσγειώσου”: Ο 60χρονος Γάλλος Σπάιντερμαν σκαρφάλωσε 38 ορόφους για να διαμαρτυρηθεί για το συνταξιοδοτικό [video]

FILE PHOTO Alain Robert, who has been dubbed the ‘French Spiderman,’ climbs the First Tower in Paris, EPA/YOAN VALAT




Ένας ελεύθερος ορειβάτης γνωστός ως «Γάλλος Σπάιντερμαν» ανέβηκε σε έναν ουρανοξύστη 38 ορόφων στο Παρίσι την Τετάρτη για να δείξει την υποστήριξή του στους διαδηλωτές που ήταν θυμωμένοι για έναν νόμο περί συντάξεων που θα καθυστερήσει την ηλικία στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στη Γαλλία.

Ο Alain Robert, 60 ετών, ανεβαίνει χωρίς προστατευτικό σχοινί, χρησιμοποιώντας μόνο τα γυμνά του χέρια και ένα ζευγάρι παπούτσια αναρρίχησης.

«Είμαι εδώ για να δείξω την υποστήριξή μου σε όσους αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος», είπε στο Reuters πριν ξεκινήσει την ανάβασή του στον ουρανοξύστη μήκους 150 μέτρων στην επιχειρηματική περιοχή La Défense της πρωτεύουσας.

«Είμαι εδώ για να πω στον [πρόεδρο] Εμανουέλ Μακρόν να επιστρέψει στη γη… σκαρφαλώνοντας χωρίς δίχτυ ασφαλείας».

Ο Ρόμπερτ είπε ότι οι αλλαγές στις συντάξεις, τις οποίες υπέγραψε ο Μακρόν το Σαββατοκύριακο μετά από μήνες διαδηλώσεων στους δρόμους, σήμαιναν ότι, σε συνδυασμό με απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας του Covid, θα έπρεπε να συνεχίσει να εργάζεται και να σκαρφαλώνει για περισσότερο χρόνο.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, η ηλικία συνταξιοδότησης στη Γαλλία θα αυξηθεί σταδιακά στα 64 από 62.

Ο Robert έχει σκαρφαλώσει σε περισσότερες από 150 πανύψηλες κατασκευές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Burj Khalifa στο Ντουμπάι – το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο – καθώς και τον Πύργο του Άιφελ και τη γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο.

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Υψηλό κόστος και γραφειοκρατία διώχνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες από τη Γερμανία: Mεγάλοι κερδισμένοι ΗΠΑ και Κίνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: