Kόσμος πάει κι έρχεται στην Κίνα: Eφτασε στη Σαγκάη ο Λούλα ντα Σίλβα, αύριο η συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. EPA, Andre Borges




Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα προσγειώθηκε στη Σαγκάη την Τετάρτη, σύμφωνα με εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η βραζιλιάνικη προεδρία, για επίσκεψη στην οποία θα συναντήσει για τρίτη φορά, τον ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Πρόεδρος Λούλα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Rosangela ‘Janja’ da Silva, έγινε δεκτός από τον Κινέζο υφυπουργό Εξωτερικών Xie Feng, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επίσημη επίσκεψη του Βραζιλιάνου προέδρου στον κύριο εμπορικό εταίρο της χώρας του, είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 25-31 Μαρτίου, όμως αναβλήθηκε καθώς ο Λούλα ασθένησε με πνευμονία.

“Θα ενισχύσουμε τη σχέση μας με την Κίνα. Θα προσκαλέσω τον Σι Τζινπίνγκ στη Βραζιλία, για μια διμερή συνάντηση, για να του δείξω τα έργα για τα οποία θέλουμε να προσελκύσουμε κινεζικές επενδύσεις“, δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της δημόσιας ραδιοφωνικής εκπομπής Voz do Brasil.

Δεν διευκρίνισε όμως τη χρονική περίοδο που θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη επίσκεψη.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ταξιδεύει επικεφαλής αντιπροσωπείας που περιλαμβάνει περίπου 40 πολιτικούς εκπροσώπους, συμπεριλαμβανομένων εννέα υπουργών, κυβερνητών πολιτειών και βουλευτών.

Ο Λούλα πρόκειται να συμμετάσχει στη Σαγκάη την Πέμπτη στην τελετή ανάθεσης της πρώην αριστερής προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ (2011-2016) επικεφαλής της τράπεζας BRICS, μιας ομάδας αναδυόμενων χωρών που συγκεντρώνει τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, τη Ρωσία. και τη Νότια Αφρική.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Πεκίνο, ο Πρόεδρος Λούλα θα αναφερθεί ιδιαίτερα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι δύο χώρες, δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, ελπίζοντας να μπορέσουν να παίξουν το ρόλο των μεσολαβητών.

Αυτή είναι η τέταρτη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα του Προέδρου Λούλα, ο οποίος ξεκίνησε την τρίτη θητεία του τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας υποστηρίζει ότι ο βαλλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας δεν κατέπεσε στο έδαφος της χώρας του

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: