Κωνσταντίνος Κόμπος: H Λευκωσία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος μιλά στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για την Ορθοδοξία. Credit: ΚΥΠΕ, Μ. ΧΡΙΣΤΟΦΗ




Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη δυνατότητα να προσφέρει δέσμη κινήτρων στην Τουρκία για να την δελεάσει, ώστε να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε στο ΡΙΚ ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Προκλήσεις”.

Ο Κωνσταντίνος Κόμπος υπέδειξε πως τα όποια κίνητρα, θα πρέπει να παραχωρηθούν κλιμακωτά και αναλόγως της έκβασης των συνομιλιών.

Επισήμανε πως δεν θα πρέπει να δοθούν όλα τα κίνητρα από την αρχή ή στο τέλος. Παράλληλα τόνισε ότι σε αυτή τη φάση, θα ήταν αντιπαραγωγικό να ανοίξει το κεφάλαιο της ενέργειας.

Ωστόσο δεν απέκλεισε την πιθανότητα, ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, να εξεταστεί και το ενδεχόμενο παραχώρησης κινήτρων όσον αφορά στα ενεργειακά.

Ερωτηθείς τί θα πράξει η ελληνοκυπριακή πλευρά, σε περίπτωση άρνησης της Τουρκίας να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Λευκωσία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχει η επιλογή της αδράνειας ή της κόπωσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Κόμπος.

Πηγή: ΡΙΚ

Η Τουρκία δεν υποχωρεί στο Κυπριακό την ώρα που το παίζει «περιστέρι» για το Αιγαίο: Διατηρεί τις κόκκινες γραμμές της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: