«Ηταν ένας τρελός ηλίθιος» – Ο Πούτιν καρατόμησε κι άλλον αποτυχημένο στρατηγό – Για τρομακτικές απώλειες στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας [videos]

FILE PHOTO: Μόλις ένα μήνα πριν, στις 4 Μαρτίου 2023, ο Μουράντοφ [Δ] μαζί με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, στην διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου σε άγνωστη θέση των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. EPA, RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέλυσε έναν από τους ανώτερους στρατηγούς που ηγούνται των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο συνταγματάρχης Ρουστάμ Μουράντοφ,  πρώην διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία και στη συνέχεια επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, απομακρύνθηκε από διοικητής της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων (EGF), ανακοίνωσε το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην τελευταία του ενημέρωση. Η απόλυσή του έρχεται μόλις 7 μήνες αφότου ανέλαβε, ανέφεραν ρωσικές στρατιωτικές πηγές στους The Moscow Times.

Η EGF έχει γίνει γνωστή για τις αποτυχημένες επιθέσεις της, συμπεριλαμβανομένης μιας στην ανατολική πόλη Vuhledar, η οποία έληξε με δεκάδες τανκς να εγκαταλείπονται κατεστραμμένα.

Συγκεκριμένα, Στο Vuhledar τον Φεβρουάριο, ο Μουράντοφ έστειλε τον στρατό του σε ναρκοπέδια και κάτω από τα πυρά ουκρανικού πυροβολικού, χάνοντας δύο επίλεκτες ταξιαρχίες πεζοναυτών και 103 τεμάχια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 36 τανκς, μέσα σε τρεις ημέρες.

“Ο Μουράντοφ απολύθηκε επειδή ήταν ένας τρελός ηλίθιος που είναι ικανός να διατάζει στρατιώτες να πάνε προς  βέβαιο θάνατο. Πολλοί διαμαρτυρήθηκαν γι’ αυτόν”, είπε ο συνομιλητής στους The Moscow Times.

Υπάρχουν αναφορές για επιστολές διαμαρτυρίας των στρατευμάτων:

Το EGF έχει υποστεί «εξαιρετικά βαριές απώλειες» λόγω των «κακώς σχεδιασμένων επιθέσεων» και των επανειλημμένων αποτυχιών να καταλάβει το Vuhledar, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει «έντονη δημόσια κριτική» σε ολόκληρη τη Ρωσία – μεταξύ άλλων από τα στρατεύματα του ίδιου του στρατηγού.

«Είναι η πλέον υψηλόβαθμη στρατιωτική απόλυση του 2023, αλλά πρέπει να αναμένονται και άλλες,  καθώς η Ρωσία συνεχίζει να αποτυγχάνει να επιτύχει τους στόχους της στο Ντονμπάς», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Eπισημαίνεται επίσης ότι ο Μουράτοφ ανέλαβε την EGF μετά την καταστροφική και απολύτως αποτυχημένη  προσπάθειά της να καταλάβει το Κίεβο από τα βορειο-δυτικά κατά την αρχική φάση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

 

 

 

Με πληροφορίες από NEXTA TV/  SkyNews

 

Πως αποδεκατίστηκε το καλύτερο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών της Μόσχας, στην Ουκρανία: Όταν… μιλάνε τα νεκροταφεία [έρευνα του BBC]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: