Η Αννίτα έχει πρόταση για το Κυπριακό: Θέλει να ενημερώσει την κοινωνία των πολιτών για τα …”καλά” της Διζωνικής!!!

Η πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Φωτογραφία μέσω βίντεο, ΑΝΤΕΝΝΑ Κύπρου




Την πρότασή της για ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το Κυπριακό παρουσίασε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου στον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ και την ομάδα του.

Ήταν η πρώτη συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του κόμματος μετά την εκλογή της κ. Δημητρίου στη θέση της Προέδρου του ΔΗΣΥ.

Η Αννίτα Δημητρίου είπε ότι είχαν μια εκτενή συζήτηση για το Κυπριακό, «πού βρισκόμαστε, πώς προχωράμε. Ζητούμενο να επανεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».

Εδώ, σημείωσε, «έγκειται η δική μας ευθύνη και ο δικός μας ρόλος ως πολιτικά κόμματα πώς ακριβώς βοηθούμε αυτό το στόχο».

Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για τα οφέλη και την αναγκαιότητα επίλυσης του Κυπριακού, ανέφερε η κ. Δημητρίου λέγοντας ότι αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

«Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι αυτή που ανακοινώσαμε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα πρέπει ακριβώς να καταστήσουμε την κοινωνία των πολιτών συμμέτοχη όσον αφορά το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης που είναι η (σ.σ.: φιλοτουρκική) Διζωνική Δικοινοτικη Ομοσπονδία (ΔΔΟ), τις προοπτικές της λύσης, τα οφέλη που θα προκύψουν, ούτως ώστε η κοινωνία να είναι ενήμερη και προτονισμένη», πρόσθεσε.

Ο κ. Στιούαρτ είπε η Αννίτα Δημητρίου βλέπει θετικά και επικροτεί αυτή την πρωτοβουλία κι «εδώ θα είμαστε να λειτουργήσουμε ενισχυτικά κι ωφέλιμα για να μπορέσουμε πραγματικά να οδηγηθούμε ένα βήμα παρακάτω και να είμαστε ενώπιον των θετικών εξελίξεων, που τέτοιες εκτιμούμε ότι θα είναι μετά τις εκλογές στην Τουρκία, όσον αφορά την λύση του Κυπριακού».

Ο Κόλιν Στιούαρτ δεν προέβη σε δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απαντά για το πρόβλημα στον ΙΜΟ: Το δημιούργησε η απόφαση της Αθήνας για υποστήριξη της Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: