«Έκανα πλάκα» λέει ο Πριγκόζιν της Wagner και παίρνει πίσω την κατάπαυση πυρός στο Μπαχμούτ: Πανικός, εγκληματική βλακεία ή παρέμβαση Κρεμλίνου; [videos]

FILE PHOTO: Σκηνή από βίντεο που δείχνει τον “σεφ του Πούτιν” μπροστά σε σωρό από μαύρους σάκους με πτώματα μισθοφόρων της Wagner στο καυτό σημείο του μετώπου, το Μπαχμούτ, του Ντονμπάς. Photo via Twitter




Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είπε ότι αστειευόταν όταν είπε ότι οι άνδρες του θα αναστείλουν το βομβαρδισμό του Μπαχμούτ με πυρά πυροβολικού ώστε να επιτραπεί με ασφάλεια να πραγματοποιήσουν επίσκεψη εκεί Αμερικανοί δημοσιογράφοι.

Από το ηχητικό μήνυμα που δημοσιοποίησε ο αν μη τί άλλο κυνικός αρχηγός της Wagner, φαίνεται πως τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποιώντας την δήλωσή του περί κατάπαυσης του πυρός έφεραν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο Πριγκόζιν εμφανίζεται εκνευρισμένος καθώς επικαλείται τους τίτλους που δόθηκαν στην είδηση και ανακατεύει τα ρωσικά με τα δυτικά ΜΜΕ, λέει πως βρίσκεται αντιμέτωπος με φοβερή προπαγάνδα, ότι [προφανώς τα ρωσικά] ΜΜΕ πρέπει να “σκέφτονται” τί μεταδίδουν στον κόσμο κι ότι “μέρες τώρα ψάχνουμε να βρούμε κάτι θετικό” για να μεταδώσουμε απ’ το Μπαχμούτ… Κατακρίνει τίτλους που λένε πως “ο Πριγκόζιν επιτρέπει σε Αμερικανούς δημοσιογράφους να επισκεφτούν το Μπαχμούτ” ή “Κατάπαυση πυρός από Πριγκόζιν στο Μπαχμούτ”…

Άγνωστο παραμένει κατά πόσον η κίνηση ή η “πλάκα” του Πριγκόζιν ότι θα επιτρέψει σε Αμερικανούς δημοσιογράφους να επισκεφτούν το Μπαχμούτ προκάλεσε και την παρέμβαση του Ρωσικού Επιτελείου ή του Κρεμλίνου…

Η Wagner είναι η αιχμή του δόρατος της ρωσικής επίθεσης στο Μπαχμούτ από το περασμένο καλοκαίρι. Η μάχη που διεξάγεται εκεί είναι η πιο μακρά και αιματηρή ως τώρα του πολέμου, όμως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν μέχρι στιγμής ματαιώσει τις προσπάθειες των Ρώσων για να καταλάβουν ολόκληρη την πόλη.

Ο επικεφαλής και ιδρυτής της Wagner, Πριγκόζιν, ανέφερε σε ηχητικό μήνυμά του που δόθηκε νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου του:

«Ελήφθη απόφαση να ανασταλούν τα πυρά πυροβολικού ώστε οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι να μπορέσουν να κινηματογραφήσουν με ασφάλεια το Μπαχμούτ και να πάνε σπίτι τους».

Στο ίδιο μήνυμα ο Πριγκόζιν προειδοποιεί την ουκρανική πλευρά να μην επιχειρήσει να φέρει επιπλέον δυνάμεις καλυπτόμενη πίσω από την επίσκεψη των δημοσιογράφων.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, σε ένα μεταγενέστερο ηχητικό μήνυμα είπε: «Μάγκες, αυτό ήταν ένα στρατιωτικού τύπου αστείο. Χιούμορ και τίποτα περισσότερο… Ήταν ένα αστείο».

 

Mε πληροφορίες από

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: