Διεθνείς διαστάσεις παίρνει η σύλληψη του δημοσιογράφου της WSJ στη Ρωσία: Επικοινωνία Μπλίνκεν-Λαβρόφ

FILE PHOTO Men leave the detention center Lefortovo where Wall Street Journal (WSJ) journalist Evan Gershkovich is being held, in Moscow, Russia, EPA/YURI KOCHETKOV




Διαστάσεις προσλαμβάνει η σύλληψη στη Ρωσία του Αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτ. Υπήρξε επικοινωνία μεταξύ Μπλίνκεν -Λαβρόφ ενώ 38 επικεφαλής διεθνών ειδησεογραφικών οργανισμών με επιστολή τους προς το Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ ζητούν την απελευθέρωσή του

Αναλυτικά 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν τηλεφώνησε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για τη διαχείριση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη στη Ρωσία του Αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς, που κατηγορείται για κατασκοπεία.

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την πολιτικοποίηση της υπόθεσης από την Ουάσιγκτον και είπε ότι ο ανταποκριτής θα δικαστεί στο δικαστήριο.

Ο Μπλίνκεν ανέφερε στο Twitter ότι κάλεσε τον Λαβρόφ «για να εκφράσει τη βαθιά ανησυχία του για την απαράδεκτη κράτηση» του δημοσιογράφου, του οποίου κάλεσε την άμεση απελευθέρωση, μαζί με αυτή ενός άλλου «αδικαιολόγητα κρατούμενου» Αμερικανού, του Πολ Γουίλαν.

Εν τω μεταξύ τριάντα οκτώ επικεφαλής ειδησεογραφικών οργανισμών από όλο τον κόσμο υπέγραψαν επιστολή προς τον Ρώσο πρεσβευτή στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταδικάζοντας την κράτηση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς και ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

Την είδηση ​​έδωσε ο ίδιος ο WSJ. Οι υπογράφοντες την επιστολή προς τον Πρέσβη Ανατόλι Αντόνοφ δηλώνουν βαθιά ανήσυχοι για την κράτηση του Γκέρσκοβιτς. «Η αδικαιολόγητη και άδικη σύλληψη του Γκέρσκοβιτς αντιπροσωπεύει μια σημαντική κλιμάκωση των μέτρων κατά του Τύπου της κυβέρνησής σας», ανέφερε η επιστολή.

«Η Ρωσία στέλνει το μήνυμα ότι η δημοσιογραφία εντός των συνόρων σας ποινικοποιείται και ότι οι ξένοι ανταποκριτές που επιδιώκουν να κάνουν ρεπορτάζ στη χώρα σας δεν απολαμβάνουν τα οφέλη του κράτους δικαίου». Η επιστολή υπογράφηκε εκ μέρους ειδησεογραφικών οργανισμών και ομάδων ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων των The Wall Street Journal, New York Times, BBC, Washington Post και της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων.

Με πληροφορίες από repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

Η απογοήτευση των Αμερικανών με τον απρόβλεπτο Τούρκο σύμμαχο τους: Ας περιμένουμε να δούμε αν ο Ερντογάν θα επιβιώσει από τις κάλπες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: