Στη Ρωσία “αναμορφώνουν” όσους διαφωνούν με τον πόλεμο: Εφηβη αποχωρίστηκε από τον πατέρα της και της απαγορεύθηκε κάθε επαφή

File photo: Αστυνομικοί στην Ρωσία σε αντικυβερνητική διαδήλωση.EPA, YURI KOCHETKOV




Μια Ρωσίδα έφηβη, που τοποθετήθηκε σε κέντρο ανηλίκων μετά την καταδίκη του πατέρα της με την κατηγορία ότι «απαξίωσε» τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία πληροφορήθηκε ότι της έχει απαγορευτεί από κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, ανέφερε η εξειδικευμένη ΜΚΟ OVD -Info.την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

«Η Μαρία Μοσκάλεφ (…) που βρέθηκε σε κέντρο ανηλίκων μετά τον κατ’ οίκον περιορισμό του πατέρα της Αλεξέι Μοσκάλεφ, δεν έχει δικαίωμα να τηλεφωνήσει στον πατέρα της», ανέφερε η οργάνωση αφού συζήτησε με τον οικογενειακό δικηγόρο.

«Όχι στον πόλεμο»

Η ιστορία χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2022, όταν αυτή η 13χρονη μαθήτρια από την περιοχή Τούλα, νότια της Μόσχας, έκανε ένα σχέδιο στο μάθημα των πλαστικών τεχνών ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία. Είχε γράψει σε αυτό «Όχι στον πόλεμο» και «Δόξα στην Ουκρανία», εξηγεί το ανεξάρτητο ρωσικό μέσο Meduza.io (με έδρα τη Ρίγα).

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανακρίνουν το κορίτσι και τον πατέρα της, Alexeï Moskalev, για πρώτη φορά, αναφέρει το OVD-Info. Τον ίδιο μήνα, ο Αλεξέι Μοσκάλεφ καταδικάστηκε από τοπικό δικαστήριο σε πρόστιμο 32.000 ρούβλια (400 ευρώ με την τρέχουσα τιμή) για γραπτά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα που επέκριναν τη ρωσική επίθεση.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, την 1η Μαρτίου, η αστυνομία επέστρεψε στο σπίτι της έφηβης και του πατέρα της, αυτή τη φορά κατηγορούμενος ότι «απαξίωσε τον στρατό» για νέες διαδικτυακές δημοσιεύσεις, εξηγούν τα μέσα ενημέρωσης της Meduza. Με αυτή την ευκαιρία ο κ. Moskalev τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις αρχές και η κόρη του οδηγήθηκε σε κέντρο ανηλίκων στο Yefremov, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Μια διαδικτυακή αίτηση που ξεκίνησε για την υποστήριξη του πατέρα και της κόρης του είχε συγκεντρώσει 65.000 υπογραφές την Τετάρτη. Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία αποκαλείται επίσημα στη Ρωσία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και οι αρχές έχουν εισαγάγει νόμο που προβλέπει φυλάκιση έως και 15 ετών για οποιαδήποτε δημοσίευση πληροφοριών για τον ρωσικό στρατό θεωρηθεί «ψευδής».

Χιλιάδες Ρώσοι που επέκριναν δημόσια τη σύγκρουση ή τις καταγγελλόμενες καταχρήσεις από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έχουν δικαστεί και καταδικαστεί σε πρόστιμα ή φυλάκιση βάσει αυτών των κειμένων, τα οποία έχουν γίνει σύμβολα της συνεχιζόμενης καταστολής κάθε κριτικής για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Ανάφλεξη στη Γεωργία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά Ρωσίας με έμβλημα τη σημαία της ΕΕ και εικόνες «ουκρανικής άνοιξης»…[videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: