Κορυφαία αθλιότητα από τον αρχισφαγέα του Πούτιν: Ο Πριγκόζιν της Wagner δηλώνει υποψήφιος πρόεδρος της… Ουκρανίας

Φωτογραφία από βίντεο της Telegraph




Για όσους διατηρούσαν μερικές ακόμη αμφιβολίες για το ποιόν των ανθρώπων που περιστοιχίζουν τον Πούτιν, οι δηλώσεις του επικεφαλής της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner Γεβγένι Πριγκόζιν, χθες Σάββατο, είναι μια καλή ευκαιρία να τις αναθεωρήσουν και αυτές.

«Κάνω μια πολιτική εμφάνιση. Κοιτάζοντας τα πάντα γύρω μου, έχω πολιτικές φιλοδοξίες. Αποφάσισα να υποβάλω υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024. Για Πρόεδρος της Ουκρανίας», είπε ο Πριγκόζιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένει να ανταγωνιστεί για αυτή τη θέση με τον πρώην πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τον νυν πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αν κερδίσω τις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας, τότε όλα θα πάνε καλά, παιδιά, οι βόμβες δεν θα χρειάζονται», είπε.

Ερωτηθείς γιατί παραπονιέται για κακές προμήθειες πυρομαχικών από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία και δεν τα αγοράζει ο ίδιος, ο Πριγκόζιν είπε ότι αν αγοράσει τα πάντα με δικά του χρήματα, θα είναι «κρατική διαχείριση, όχι επιχείρηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα Wagner χρειάζεται περίπου 10.000 τόνους πυρομαχικών, αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, κάθε μήνα.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο Prigozhin ανακοίνωσε ότι κέντρα στρατολόγησης Wagner έχουν ανοίξει σε 42 ρωσικές πόλεις.

“Υπάρχουν νέοι μαχητές που έρχονται εκεί που θα πάνε δίπλα-δίπλα μαζί μας για να υπερασπιστούν τη χώρα τους και την οικογένειά τους. Για να φτιάξουμε το κοινό μας μέλλον και να προστατεύσουμε τη μνήμη του παρελθόντος. Παρά την κολοσσιαία αντίσταση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας», είπε.

Ο Πριγκόζιν βρίσκεται σε αντίθεση με τους Ρώσους στρατιωτικούς αρχηγούς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Ο επικεφαλής της ομάδας Wagner πολλές φορές αμφισβήτησε δημόσια την ικανότητα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και των ανώτατων αξιωματούχων του, μίλησε για «ζήλεια» του υπουργού απέναντι στις «επιτυχίες» της Βάγκνερ και για σκόπιμη πρόκληση εμποδίων στην ομάδα του

Με πληροφορίες απο Anadolu

Δυσκολεύουν τα πράγματα: Ακόμα και οι οπαδοί της Φενερμπαχτσέ στράφηκαν εναντίον του ισλαμιστή Ερντογάν, αν και ο ίδιος στηρίζει τον σύλλογο για χρόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: