«Πόσο να καθίσω, αυτόν θα φυλάω;»: Ηξεραν την ανεπάρκεια του σταθμάρχη, τον άφησαν και μόνο

Φωτογραφία από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη. Photo Hellas Journal




Την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπήρχε για την επάρκεια του μοιραίου σταθμάρχη αναδεικνύει νέα κατάθεση που είδε το φως της δημοσιότητας από τη δικογραφία της υπόθεσης.

Η ίδια κατάθεση φαίνεται επίσης να επιβεβαιώνει την αναχώρηση του έτερου, εμπειρότερου σταθμάρχη, πριν από την ολοκλήρωση της βάρδιας του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του iefimerida το μοιραίο βράδυ στον προηγούμενο σταθμό από τη Λάρισα, δηλαδή στον σταθμό Παλαιών Φαρσάλων, υπηρετούσε ο σταθμάρχης Γιώργος Ζήντρος με βάρδια από τις 14:00 έως τις 23:00

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κατάθεσή του, προκύπτει ότι λίγο πριν από το πολύνεκρο δυστύχημα, ο κ. Ζήντρος είχε επικοινωνήσει με τον σταθμό Λάρισας για να δει τι εικόνα επικρατεί.

«Όταν αναχώρησε το τρένο από τα Παλαιοφάρσαλα μίλησα με τον σταθμάρχη Λάρισας Β.Σ. (πρόκειται για τον 59χρονο σταθμάρχη της νυχτερινής βάρδιας που έχει ήδη προφυλακιστεί). Ο Β.Σ. είναι άπειρος και υπάρχει μια δυσκολία στη συνεργασία όταν υπάρχουν ανωμαλίες στην κυκλοφορία», φέρεται να είπε ο κ. Ζήντρος αναφερόμενος στην καθυστέρηση που είχε εκείνο το βράδυ το μοιραίο τρένο.

Πάντα βάσει πληροφοριών από την κατάθεσή του, ακολούθως ο κ. Ζήντρος επικοινώνησε με τον άλλο συνάδελφό του, τον εμπειρότερο, που είχε βάρδια στη Λάρισα μέχρι τις 11 το βράδυ, ο οποίος είχε όμως φύγει νωρίτερα από το πόστο του, από ό,τι έχει μέχρι στιγμής προκύψει.




«Αφού μίλησα με τον Σ. (59χρονος), μετά από λίγο κάλεσα τον Π. (ο έμπειρος) στο κινητό του περί ώρα 22:45 και τον ρώτησα πού βρίσκεται και μου απάντησε ότι είχε φύγει. Τον ρώτησα γιατί έφυγε και μου απάντησε “Πόσο να καθίσω; Αυτόν θα φυλάω;”».

Ο κ. Γιώργος Ζήντρος στην κατάθεσή του, φέρεται να είπε σχετικά με τις βάρδιες πως «συνήθως, όταν υπάρχει φόρτος εργασίας δεν φεύγει κανείς».

Τρεις νέες διώξεις

Τρεις νέοι κατηγορούμενοι προστίθενται στην δικογραφία για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο σταθμαρχών του Σταθμαρχείου Λάρισας για πράξεις και παραλείψεις τους που σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακρίτριας Λάρισας επέδρασαν στην καταστροφή το μοιραίο βράδυ.

Σε βάρος των τριών συγκατηγορουμένων, πλέον, του 59χρονου σταθμάρχη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα με εκείνα που βαρύνουν και τον 59χρονο προσωρινά κρατούμενο και περιλαμβάνουν το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προέκυψε θάνατος, καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που όρισε τις βάρδιες της επίμαχης νύχτας αφήνοντας στον κομβικό σταθμό τον χωρίς εμπειρία σταθμάρχη της Λάρισας και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες στο πόστο τους έως τις 11:00, πλην όμως έφυγαν νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου τους.

Η διεύρυνση του κύκλου των κατηγορουμένων έρχεται μία ημέρα πριν τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, που αναμένεται να εγκρίνει την αναβάθμιση της έρευνας και να ορίσει δύο εφέτες ειδικούς ανακριτές για την ταχύτερη διενέργεια της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, iefimerida

Μεγαλώνει ο κατάλογος των κατηγορούμενων για τα Τέμπη: Ακόμη δυο σταθμάρχες που έφυγαν νωρίς και ο επιθεωρητής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: