Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο παρουσιαστής και κωμικός Πολ Ο΄Γκρέιντι: Εγινε διάσημος με την περσόνα του ως drag queen Lily Savage [βιντεο]

FILE PHOTO: Britain’s Queen Elizabeth II looks at a Corgi as British actor Paul O’Grady looks on during a visit to the Battersea Dogs and Cats Home in London, Britain, 17 March 2015. EPA, PRESS ASSOCIATION UK AND IRELAND OUT EDITORIAL USE ONLY




Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή ο παρουσιαστής και κωμικός Πολ Ο΄Γκρέιντι (Paul O’Grady). Πέθανε «απροσδόκητα αλλά ειρηνικά» το απόγευμα της Τρίτης, ανέφερε ο σύζυγός του Αντρέ Πορτάσιο.

Ο  Ο΄Γκρέιντι έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1990 με την περσόνα του στην drag queen Lily Savage, παρουσιάζοντας την εκπομπή παιχνιδιών Blankety Blank και άλλα ελαφριά ψυχαγωγικά προγράμματα.

Αργότερα στην καριέρα του, συνέχισε να φιλοξενεί μια σειρά από εκπομπές συνομιλίας και επίσης μετέφερε την αγάπη του για τα σκυλιά στην οθόνη.

«Με μεγάλη λύπη σας πληροφορώ ότι ο Πολ πέθανε απροσδόκητα αλλά ειρηνικά χθες το απόγευμα», είπε ο κ. Πορτάσιο και συμπλήρωσε:

«Θα του λείψουν πολύ τα αγαπημένα του πρόσωπα, οι φίλοι, η οικογένεια, τα ζώα και όλοι όσοι απολάμβαναν το χιούμορ, την εξυπνάδα και τη συμπόνια του. Ξέρω ότι θα ήθελε να σε ευχαριστήσω για όλη την αγάπη που του έδειξες όλα αυτά τα χρόνια».

Γράφοντας στο Instagram πριν από μερικές εβδομάδες μετά την επιστροφή του από την παράσταση στο Newcastle, ο O’Grady είπε ότι «διασκεδάζει πολύ» να παίζει τον ρόλο ξανά μετά από τόσο καιρό «ειδικά με ένα πραγματικά εκπληκτικό και υπέροχο καστ».

Επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Boom Radio σε λιγότερο από δύο εβδομάδες για την Κυριακή του Πάσχα.

Μία από τις πιο πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις του Ο΄ Γκρέιντι ήταν πέρυσι με την Camilla, Queen Consort για ένα μεμονωμένο επεισόδιο της σειράς For The Love of Dogs του ITV – μια σειρά που βοήθησε να ξεκινήσει το 2012, ακολουθώντας το προσωπικό του Battersea Dogs and Cats Home. φιλοζωική οργάνωση στην οποία ήταν πρεσβευτής.

Μετά το θάνατό του, το σπίτι των ζώων θυμήθηκε τον O’Grady ως «αφοσιωμένο φιλόζωο» και «πρωταθλητή για το αουτσάιντερ».

 

Ο Ο΄Γκρέιντι γεννήθηκε στο Birkenhead, στο Wirral, στο Merseyside, το 1955. Η μητέρα του είχε το πατρικό όνομα Savage – και πιστεύεται ότι από εκεί εμπνε’υστηκε το διάσημο drag όνομά του.

Άρχισε να παίζει ως Lily Savage τη δεκαετία του 1970. Η drag queen αργότερα εμφανίστηκε σε σόλο σόου που έτρεξε για οκτώ χρόνια στην ταβέρνα Royal Vauxhall του Λονδίνου και έκανε όνομα μιλώντας για θέματα LGBT.

Αργότερα φιλοξένησε την εκπομπή συνομιλίας The Lily Savage Show για το BBC για μια σύντομη εκπομπή το 1997, προτού στραφεί στη φιλοξενία μιας ανανεωμένης έκδοσης του παιχνιδιού Blankety Blank, η οποία παρέμεινε στον αέρα μέχρι το 2002.

Αργότερα φιλοξένησε το πρόγραμμα The Paul O’Grady Show στο ITV από το 2004 έως το 2005, πριν μετακομίσει μαζί του στο Channel 4 από το 2006 έως το 2009. Αργότερα αναβίωσε το 2013 στο ITV και παρέμεινε στον αέρα για δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του 2013, η εκπομπή συνομιλίας παρουσιάστηκε από καλεσμένους οικοδεσπότες αφού υπήραν φόβοι για την υγεία του. Είχε προηγουμένως υποστεί καρδιακή προσβολή το 2002 και το 2006, και η περιπέτεια της υγείας του  απαιτούσε παραμονή στην εντατική.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανέλαβε επίσης τα ηνία παρουσιάζοντας το Ραντεβού στα τυφλά από τη στενή φίλη Cilla Black, κατά τη διάρκεια μιας επανεκκίνησης της εκπομπής το 2017 στο Channel 5.

Το 2008, κέρδισε MBE στο Queen’s Birthday Honors για υπηρεσίες στην ψυχαγωγία.

Ο τηλεοπτικός σταρ απέκτησε μια κόρη με τη φίλη του Νταϊάν Γιάνσεν το 1974. Αργότερα παντρεύτηκε μια Πορτογαλίδα λεσβία το 1977 σε έναν γάμο ευκαιρίας και τη χώρισε νόμιμα μόνο το 2005. Παντρεύτηκε τον σύζυγό του Αντρέ Πορτάσιο σε μια τελετή στο Λονδίνο το 2017.

Πηγή: bbc.com

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: