Ο “τρελός” σε παράκρουση: Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο εναντίον της ΑΟΖ της Ιαπωνίας

epa10525412 People watch the news at a train station in Seoul, South Korea. According to South Korea’s Joint Chiefs of Staff (JCS), North launched a ballistic missiles into the east sea amid US-South Korean joint military drills. EPA, JEON HEON-KYUN




Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα βαλλιστικό πύραυλο προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας (ή Ανατολική Θάλασσα όπως είναι γνωστή στην κορεατική χερσόνησο), σύμφωνα με το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας στη Σεούλ.

Ο βορειοκορεατικός πύραυλος έπεσε εκτός της ιαπωνικής ΑΟΖ, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων NHK.

Την Πέμπτη, η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του προέδρου της Νότιας Κορέας στο Τόκιο.

Η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί Ουάσινγκτον και Σεούλ ότι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας», τα μεγαλύτερα εδώ και χρόνια στην περιοχή στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP και το Reuters
Σεούλ, Korea Republic

Καλά τα νέα από την Οχρίδα: Συμφώνησαν Βούτσιτς και Κούρτι για τον τρόπο υλοποίησης της πρότασης για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: