Ο Πούτιν δεν θα ζήσει για να δει επιτυχία, ομολογούν οι προπαγανδιστές του: “Κάντε μια νίκη και πείτε αυτός ήταν ο στόχος μας” για να ξεμπερδεύουμε [videos]

FILE PHOTO: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην κηδεία του στρατηγού Αντρέι Μοντροβίτσοφ- του έκτου απ’ την αρχή της εισβολής, μόλις στα τέλη του περασμένου Μαρτίου. Screenshot via YouTube@NewYorkPost/




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι άνθρωποι του στενού του κύκλου στο Κρεμλίνο δεν θα ζήσουν για να δουν την ελάχιστη επιτυχία στην Ουκρανία εάν ο πόλεμος συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς του, υποστήριξε χθες στην κρατική τηλεόραση Ρώσος πολιτικός επιστήμονας και γνωστή “τηλεπερσόνα” των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Σεργκέι Μιχένιεφ,  στρατηγικός αναλυτής, πιστός στο σύστημα Πούτιν, πρώην διευθυντής της ρωσικής εταιρείας έρευνας και παρακολούθησης Center for Current Policy Analysis, έκανε τα συγκλονιστικά αυτά σχόλια απευθυνόμενος σε έναν από τους επιφανέστερους προπαγανδιστές του Πούτιν, Βλαντιμίρ Σολόβιοφ, ζωντανά στον αέρα κατά τη διάρκεια της πρώτης εκπομπής «Sunday Evening».

« Αν συνεχίσουμε να προχωράμε με αυτόν τον τρόπο και με αυτή την ταχύτητα , εσύ κι εγώ δεν θα ζήσουμε αρκετά για να δούμε καμία επιτυχία.

«Και ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας – η ηγεσία μας δεν θα ζήσει αρκετά ούτε για αυτό», είπε.

« Η θέση μας έχει επιδεινωθεί σοβαρά … Είτε προχωράμε μπροστά και σταματάμε να παριστάνουμε τους κυριάρχους και πετυχαίνουμε πραγματικά την επιτυχία, είτε υποχωρούμε με μια τεράστια αποτυχία», πρόσθεσε.

Τα σχόλια αυτά του Μιχέγιεφ συνοδεύτηκαν με επιθέσεις κατά των Ρώσων στρατιωτικών διοικητών και του Κρεμλίνου για αυτό που περιέγραψε ως «σιωπή» τους, αντί για απάντηση για τις αποτυχίες στο πεδίο της μάχης. Προειδοποίησε  ότι η Ρωσία δεν μπορεί να υποχωρήσει, χωρίς να δείχνει αδύναμη.

  • Αργότερα κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να «δημιουργήσουν προβλήματα στα κράτη που υποστηρίζουν την Ουκρανία» εξαπολύοντας επιδρομές μεγάλων αποστάσεων για να επιδείξουν τη ρωσική «τεχνολογική ανωτερότητα» και να σταματήσουν «να παίζουν με τους κανόνες του παιχνιδιού που μας επιβάλλουν».

Ο Βλαντιμίρ Σολόβιοφ, ο οποίος παρουσίαζε το 2019 ένα talk show με τίτλο “Ποιος είναι εναντίον;” μαζί με τον Μιχέγιεφ, φαινόταν να συμφωνεί με πολλές από τις δηλώσεις του πρώην συναδέλφου του, αλλά το υπόλοιπο πάνελ φαινόταν σοκαρισμένο.

Ο Μιχέγιεφ έχει από καιρό κρατήσει σκληρή στάση για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και έχει δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή του για την κατάληψη όσο το δυνατόν περισσότερων εδαφών από την Ουκρανία – την οποία χαρακτηρίζει  «ιστορικά η γη μας», που χάθηκε λόγω «λαθών και προδοσιών».

Δήλωσε επίσης ότι οι επίσημοι στόχοι της Ρωσίας θα μετατοπιστούν για να ευθυγραμμιστούν με ό,τι μπορούν να επιτύχουν οι ένοπλες δυνάμεις της.

Εμφανιζόμενος προ μηνών σε άλλη εκπομπή του Σολόβιοφ, ο Μιχένιεφ είχε πει σχετικά με την εισβολή: «Ας κατακτήσουμε ό,τι μπορούμε και, στη συνέχεια, ας το δηλώσουμε ως στόχο της επιχείρησης μας.

«Επιτρέψτε μου να αναφέρω ποιοι είναι οι στόχοι μας. Δυστυχώς, ο πόλεμος θα καθορίσει τους στόχους μας με βάση το τι είναι εφικτό. Αυτό που καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε θα οριστεί αργότερα ως στόχος μας. 

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι [η Ουκρανία] είναι η γη μας, αυτή είναι σίγουρα η γη μας. Δεν έχουμε να κάνουμε με μια Ουκρανία που είναι [σ.σ. ανεξάρτητη] χώρα η οποία μπορεί να υπάρχει. Αυτή είναι ιστορικά η γη μας, που αποδείχτηκε ότι βρίσκεται σε αυτή τη χώρα λόγω λαθών, παρεξηγήσεων και προδοσιών ».

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail 

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την επίθεση στο Μπαχμούτ με φτυάρια του 1869: Χωρίς πυρομαχικά θα καταρρεύσουμε λέει ο Πριγκόζιν της Wagner [χάρτες]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: