Ο Μακρόν συνελήφθη να αφαιρεί στα κρυφά το πολυτελές ρολόι του την ώρα που μιλούσε για τις συντάξεις [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο @Emmanuel Macron LIVE Interview On TF1 and France 2




Στόχος μεγάλης διαδικτυακής και όχι μόνο κριτικής έγινε ο Εμανουέλ Μακρόνπου συνελήφθη να αφαιρεί το πολυτελές ρολόι του κατά τη διάρκεια συνέντευξης σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος την ώρα που η Γαλλία δοκιμάζεται από ογκώδεις -και ενίοτε- βίαιες διαδηλώσεις και απεργίες ύστερα από την απόφαση του Γάλλου Προέδρου να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Το περιστατικό συνέβη εν μέρει μέσω μιας συνέντευξης που δόθηκε την Τετάρτης και καθώς ο Μακρόν δικαιολογούσε τους λόγους για το νέο όριο συνταξιοδότησης.

Η επίσημη απάντηση εκπροσώπων του Μακρόν είναι ότι ο Πρόεδρος έβγαλε το ρολόι επειδή «χτυπούε στο τραπέζι».

Η αντίθετη πλευρά ισχυρίζεται ότι απλά ο Μακρόν κατάλαβε ότι ένα τέτοιο ρολόι θα έδειχνε ότι δεν έχει επαφή με το κοινό και γι αυτό φρόντισε να το εξαφανίσει.

Για να είμαστε δίκαιοι, την ώρα που ο Μακρόν ακουμπά τους πήχεις του στο τραπέζι, ακούγεται ένας γδούπος.

Και στη συνέχεια βάζει τα χέρια του κάτω από το τραπέζι ενώ συνεχίζει να μιλάει.

Όταν τα έφερε ξανά πάνω, το ρολόι είχε εξαφανιστεί.

Η επικοινωνιακή του ομάδα του επιμένει ότι η απομάκρυνση ήταν εντελώς αθώα.

Αλλά το ρολόι που έλειπε τράβηξε γρήγορα την προσοχή των επικριτών του.

Η Κλεμάνς Γκετέ (Clémence Guetté) βουλευτής του αντιπολιτευόμενου αριστερού κόμματος La France Insoumise, (Ανυπότακτη Γαλλία) ίδια έγραψε στο Twitter:

«Ακριβώς τη στιγμή που μιλάει για «εργάτες κατώτατου μισθού» που δεν είχαν ποτέ τόσο υψηλή αγοραστική δύναμη, αφαιρεί διακριτικά το όμορφο πολυτελές ρολόι του. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένα αστείο».

Το ακριβές κόστος του ρολογιού είναι διαφιλονικούμενο.

Μερικοί μιλάνε για 80.000 ευρώ όμως καταστήματα που ερωτήθηκαν είπαν ότι το πραγματικό κόστος είναι 2.400 ευρώ και ότι πρόκειται για το μοντέλο BRV 1-92 της γαλλικής εταιρείας Bell & Ross.

Ο Μακρόν επικρίνεται εδώ και καιρό από τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι εν γένει υποστηρίζει τους πλούσιους.

Τον Φεβρουάριο, δέχτηκε επίθεση επειδή απένειμε στον γνωστό Τζεφ Μπέζος – έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο-  την υψηλότερη τιμή διάκρισης της Γαλλίας, ενώ οι άνθρωποι βρίσκονταν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το οικονομικό τους μέλλον.

 

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο κ. Μακρόν αυτοαποκαλείται μερικές φορές ως ο «άρχοντας του ρολογιού» επειδή του αρέσει να ορίζει τον ρυθμό της γαλλικής πολιτικής.

Με πληροφορίες από BBC

 

Δύσκολες ώρες για τον Νίκο Ανδρουλάκη… Ο μονόδρομος, το αδιέξοδo και η… εντατική

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: