Ο Κούρδος αγωνιστής Κενάν Αγιάζ απευθύνεται προς τον αγαπητό κυπριακό λαό και την κοινή γνώμη του νησιού

FILE PHOTO: Συγκέντρωση του ΚυπροΚουρδικού Σύνδεσμου Αλληλεγγύης – Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Λευκωσία, 20 Μαρτίου 2023. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΚΕΝΑΝ ΑΓΙΑΖ – Λευκωσία

Πρώτα απ’ όλα, στέλνω τους ειλικρινείς χαιρετισμούς μου, την αγάπη και τον σεβασμό μου στον αξιότιμο κυπριακό λαό, στους φίλους, στα πολιτικά κόμματα, στις μη κυβερνητικές οργανώσεις, στους βουλευτές, στις οργανώσεις νεολαίας που έστειλαν τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, καθώς και στην ομάδα των οπαδών που έδωσε μήνυμα αλληλεγγύης με το πανό που κρέμασε στον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Όπως είναι γνωστό, την Τετάρτη 15 Μαρτίου τέθηκα υπό κράτηση αφού συνελήφθηκα στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά από αίτημα του γερμανικού κράτους, όταν πήγαινα να επισκεφθώ την οικογένειά μου στη Σουηδία.

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να δηλώσω ότι: αιχμαλωτίστηκα από το φασιστικό, αποικιοκρατικό και κατοχικό τουρκικό κράτος σε ηλικία δεκαεπτά ετών. Σε νεαρή ηλικία, υπέστην σκληρά βασανιστήρια για μήνες και έμεινα στις φυλακές του φασιστικού τουρκικού κράτους για σχεδόν είκοσι χρόνια.

Αφού αποφυλακίστηκα, συνέχισα το πολιτικό, ακαδημαϊκό και πνευματικό μου έργο στο βόρειο Κουρδιστάν, το οποίο κατέχεται από το φασιστικό τουρκικό κράτος.

Ωστόσο, το φασιστικό τουρκικό κράτος συνέλαβε όλους τους καταπιεσμένους, δημοκρατικούς και αγωνιζόμενους για την ελευθερία πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, δασκάλους, γιατρούς, εκλεγμένους Κούρδους δημάρχους, πολιτικούς, εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, εκλεγμένους βουλευτές στην Τουρκία σε πολιτικές επιχειρήσεις στο όνομα της “τρομοκρατίας” και με συνέλαβαν ξανά και έμεινα στα μπουντρούμια του φασιστικού τουρκικού κράτους για σχεδόν ένα χρόνο.

Το 2010 ήρθα στην Κύπρο και ζήτησα πολιτικό και πολιτειακό άσυλο. Η διαμονή μου έγινε δεκτή λόγω των βασανιστηρίων, της καταπίεσης και της πολιτικής φυλάκισης που υπέστην από το φασιστικό τουρκικό κράτος και από την ημερομηνία της αίτησής μου ζω επίσημα στην Κύπρο.

Λόγω του γεγονότος ότι η οικογένειά μου βρίσκεται στη Σουηδία, αλλά και λόγω των ακαδημαϊκών, πολιτικών και πνευματικών μου σπουδών, ταξιδεύω συνεχώς από και προς ευρωπαϊκές χώρες. Έχω συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, έχω συμμετάσχει ως ομιλητής σε σεμινάρια, πάνελ και προγράμματα με γνωστούς πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και επιστήμονες σε πανεπιστήμια σε πολλά μέρη της Ευρώπης.

Σήμερα, το αίτημα της Γερμανίας για τη σύλληψή μου είναι στην πραγματικότητα μια συνέχεια των γενοκτονικών επιθέσεων που έχει εξαπολύσει η Τουρκία εναντίον του Κουρδικού Λαού. Είναι γνωστό σε όλους ότι η Γερμανία και το φασιστικό τουρκικό κράτος δρουν από κοινού πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά εναντίον του Κουρδικού Λαού.

Οι πολιτικές της Γερμανίας που εφαρμόζονται με την καταπίεση όλων των καταπιεσμένων ομάδων, ειδικά του Κουρδικού Λαού στην Τουρκία, είναι ο καθρέφτης των πολιτικών γενοκτονίας. Σήμερα η Γερμανία έχει γίνει μια χώρα που εκπληρώνει τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις του φασιστικού τουρκικού κράτους.

Εν τούτοις, ο Κουρδικός Λαός είναι αυτός που αντιστέκεται εναντίον του ισλαμικού κράτους που είναι η μάστιγα όλων των λαών, που είναι βάρβαρο, που κόβει κεφάλια, που πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες σε όλη την Ευρώπη, που πυροδοτεί βόμβες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα στη Γαλλία, που σφαγιάζει δεκάδες αμάχους, που πουλάει γυναίκες σε σκλαβοπάζαρα, που πουλάει τις Κούρδισσες Γιαζίντι για 50 έως 100 δολλάρια.

Οι Κούρδισσες γυναίκες, η κουρδική νεολαία και οι διεθνιστές που βλέπουν τον αγώνα εκεί ως δικό τους αγώνα για ελευθερία είναι οι μόνες δυνάμεις που πρωτοστατούν και αντιστέκονται στη συμμορία του ισλαμικού κράτους που υποστηρίζεται, τρέφεται και εφοδιάζεται με κάθε είδους ευκαιρίες από το φασιστικό τουρκικό κράτος.

Είναι πρωταρχικό να γνωστοποιηθεί ότι δεν έχω καμία προσωπική απαίτηση για τον εαυτό μου εδώ. Αυτό που δικάζεται εδώ είναι ο αγώνας ενός καταπιεσμένου και κατεχόμενου λαού και ο αγώνας των λαών να ζουν ελεύθερα μαζί. Κάθε άτομο, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει ελεύθερα στη δική του χώρα, με τη δική του γλώσσα και τον δικό του πολιτισμό. Ο αγώνας για ένα δίκαιο σκοπό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως “τρομοκρατία” ή “τρομοκρατική ενέργεια”.

Ο λαός της Κύπρου γνωρίζει καλύτερα ότι αυτό δεν είναι έτσι. Γιατί ο λαός της Κύπρου γνωρίζει από πολύ κοντά τις αυταρχικές και σφαγιαστικές προσεγγίσεις του φασιστικού τουρκικού κράτους. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το εξηγήσω ξανά και ξανά. Ελπίζω ότι η κυπριακή δικαιοσύνη θα λάβει απόφαση λαμβάνοντας υπόψη όλη αυτή την πραγματικότητα επειδή η έκδοσή μου στη Γερμανία θα σημαίνει στην πραγματικότητα ότι θα παραδοθώ στο φασιστικό τουρκικό κράτος.

Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι ο αγώνας μας για να ζήσουμε μαζί ελεύθερα θα ευοδοθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εσείς, ο αξιότιμος κυπριακός λαός και η κοινή γνώμη θα στηρίξετε αυτόν τον αγώνα. Η ελευθερία των λαών θα είναι αυτή που θα νικήσει.

Ζήτω ο αγώνας για την ελευθερία των λαών… Ζήτω η ενότητα των λαών!
Η ελευθερία θα νικήσει!
Ο Κούρδος πολιτικός Κενάν Αγιάζ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Κύπρος, 1η Απριλίου 1955-59: Οι εν ζωη αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. δικαιολογημένα πικραίνονται με τη σημερινή κατάσταση της κατοχής του νησιού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: