Οι προοπτικές είναι ζοφερές – οι Ουκρανοί ετοιμάζουν αντεπίθεση να “πετσοκόψουν” τη Wagner: Προειδοποίηση Πριγκόζιν στη Μόσχα [videos]

FILE PHOTO: Men walk past a mural depicting the logo of the Russian mercenary ‘Group Wagner’ and a slogan in Russian by the informal pro-Russia organization ‘Narodna Partola’ (lit.: People Patrol), in Belgrade, Serbia, 20 January 2023. EPA/ANDREJ CUKIC




Ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν προειδοποίησε τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού μέσω επιστολής του που δημοσιεύθηκε σήμερα, ότι ο ουκρανικός στρατός σχεδιάζει μια επίθεση που έχει στόχο να αποκόψει τις δυνάμεις της Wagner από το κύριο σώμα των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.

  • Στην επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα η υπηρεσία τύπου που διαθέτει, ο Πριγκόζιν λέει ότι η επίθεση έχει σχεδιασθεί για τα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου.

Ζήτησε από το Σοϊγκού να λάβει όλα τα μέτρα για να αποτραπεί αυτό το σχέδιο, το οποίο όπως είπε μπορεί να οδηγήσει σε «αρνητικές επιπτώσεις» στις προσπάθειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

“Οι προοπτικές είναι ζοφερές” αναφέρει ο Πριγκόζιν που, ως γνωστόν, βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση με την ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και αμφισβητείται η “ειλικρίνεια” των παρεμβάσεων ή “εκκλήσεων” που απευθύνει συχνά – πυκνά.

Σημειώνεται πως τον τελευταίο καιρό ο Πριγκόζιν – του οποίου τα “φτερά” έχει εμφανώς κόψει το Κρεμλίνο – έχει δημοσίως αναφέρει πως οι μισθοφόροι του που χρησιμοποιούνται ως “στρτεύματα σοκ” έχουν τεράστιες απώλειες, με επίκεντρο την πολιορκία της πόλης Μπαχμούτ,  γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από δικές του δηλώσεις, ακόμη και βίντεο, αλλά επιβεβαιώνεται και από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

Η Μόσχα «επικήρυξε» τα μέλη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου μετά το ένταλμα σύλληψης για Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: