Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Η επικαιρότητα μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Το θέμα των επιτοκίων, οι αυστηρές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα έκτροπα στα γήπεδα και η προειδοποίηση για αγώνες χωρίς θεατές, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Επίσης προβάλλονται δηλώσεις του τέως Προέδρου του ΔΗΣΥ για ζητήματα οικονομίας και το Κυπριακό, οι κυβερνοεπιθέσεις και το πόσο έτοιμη είναι η Κύπρος, καθώς και η παραχώρηση πιστοποιητικού ΠΟΠ για χαλούμι σε Τ/κ παραγωγό.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Τα είπε έξω από τα δόντια ο Αβέρωφ» και αναφέρει ότι ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προειδοποίησε ότι έρχεται δύσκολη περίοδος για την οικονομία του τόπου.

Αλλού αναφέρει ότι είναι θολό το τοπίο για την πρόταση μηχανισμού για τα κόκκινα δάνεια. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρεται στις εσωκομματικές εκλογές στον ΔΗΣΥ και γράφει ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο.

«Απροστάτευτη πολιτεία από κυβερνοεπιθέσεις η Κύπρος», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι καταγράφηκε και τρίτη επίθεση σε κυβερνητικό οργανισμό με θύμα το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ότι το Κτηματολόγιο επανέρχεται πλήρως την 1η βδομάδα Απριλίου.

Αλλού γράφει ότι αμφισβητείται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου για θέματα οικονομικής διαχείρισης. Ο «Π» σε άλλο του ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα γίνει κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εμπορίου για την άνοδο των επιτοκίων με αναζήτηση ολιστικής λύσης.

Κάτω από τον τίτλο «Ενέσκηψε Αβέρωφ κατά Κυβέρνησης» ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα αναφέρει ότι ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ διατύπωσε επικρίσεις για θέματα οικονομίας και τα επιτόκια και για Κυπριακό, εμπλοκή ΕΕ και σχέσεις με Ελλάδα.

Αλλού γράφει ότι δόθηκε ΠΟΠ στον πρώτο Τ/κ για παραγωγή χαλουμιού. Επίσης δημοσιεύει φωτογραφία από την κυπριακή ύπαιθρο και αναφέρεται στον καιρό και στην επιστροφή σε χειμωνιάτικες θερμοκρασίες.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ούτε 24 ώρες δεν κράτησε ο ‘θυμός’ του Μάκη για τις τράπεζες» αναφερόμενη σε δηλώσεις ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπλακεί στα επιτόκια.

Αλλού γράφει για τη συνάντηση ΑΚΕΛ με Υπουργό Παιδείας και την παρατήρηση ότι δεν φταίνε οι φίλαθλοι που δεν εμπλέκονται σε έκτροπα στα γήπεδα. Η «Χ» αναφέρει σε άλλο θέμα ότι καταγράφεται αλαλούμ στην παραγωγή χαλουμιού και ότι δόθηκε το πρώτο πιστοποιητικό ΠΟΠ σε Τ/κ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ο Πρόεδρος προειδοποιεί ‘κανένας φίλαθλος σε αθλητικά γεγονότα’» και αναφέρει ότι σήμερα λαμβάνονται αποφάσεις στο Υπουργικό μετά τα επεισόδια σε αγώνα καλαθόσφαιρας την περασμένη Κυριακή.

Αλλού γράφει ότι πήρε πιστοποιητικό ΠΟΠ για χαλούμι ο πρώτος Τ/κ. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάθεση χθες του θεμέλιου λίθου για το ξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου και της Αγίας Αγάπης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύει φωτογραφία.

Η οικονομική «Καθημερινή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Ώρα για αύξηση των καταθετικών επιτοκίων» γράφει ότι γίνονται υποδείξεις προς τράπεζες για να ακολουθήσουν την ανοδική τάση στα δανειστικά επιτόκια.

Αλλού γράφει ότι τίθεται επί τάπητος η ασφάλεια των διανομέων μετά το πρόσφατο θανατηφόρο με αλλοδαπό διανομέα φαγητού. Η «Κ» αναφέρεται αλλού στα προβλήματα σε ελβετικές τράπεζες.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: