Eικόνες καταστροφής στο εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη: Aπεγκλωβισμός βρέφους με τη μητέρα του από τη φλεγόμενη πολυκατοικία [video, photos]

Πυροσβέστες επιχειρούν σε εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη που έπιασε φωτιά τα ξημερώματα, Αθήνα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023. Το εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας και εξαιτίας της πυρκαγιάς κινδύνευσαν άνθρωποι που διαμένουν σε αυτή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Καταστροφική ήταν η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Μαρτίου σε εστιατόριο της Νέας Σμύρνης που βρίσκεται επί της Ελευθερίου Βενιζέλου, σε ισόγειο πολυκατοικίας.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό από άνθρωπο εργαζόμενο στην καθαριότητα του εστιατορίου ο οποίος άκουσε μια έκρηξη εντός του καταστήματος και κατόπιν να σπάνε τα τζάμια.

Ο ίδιος βγήκε έξω και είδε τη φωτιά να τυλίγει τον χώρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς το εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο τετραώροφης πολυκατοικίας.

Πυροσβέστες επιχειρούν σε εστιατόριο στη Νέας Σμύρνη που έπιασε φωτιά τα ξημερώματα, Αθήνα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.




Ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς σε γνωστό κατάστημα εστίασης που καταστράφηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Μαρτίου στην οδό Ελ. Βενιζέλου, στη Νέα Σμύρνη έδωσε από το σημείο της φωτιάς o αρχιπύραρχος Αναστάσιος Χατζόπουλος.




«Η υπηρεσία μας μετέβη στο σημείο με επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων και γερανοφόρα. Στόχος ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και η διάσωση της ζωής των κατοίκων των υπερκείμενων ορόφων που έχουν χρήση κατοικίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Όπως τόνισε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 04:30 τα ξημερώματα βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο επιφέροντας σημαντικές ζημιές στους πάνω ορόφους.

Oλική η καταστροφή στο εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη που έπιασε φωτιά τα ξημερώματα, Αθήνα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Με ειδικά εργαλεία και διανοίγοντας θύρες διαμερισμάτων απεγκλωβίσαμε τέσσερα άτομα από τον τέταρτο όροφο, εκ των οποίων ένα βρέφος που μεταφέρθηκε στο Παίδων για προληπτικούς λόγους», σημείωσε.

Όπως έκανε γνωστό ο αξιωματικός της πυροσβεστικής, νωρίτερα είχε διασωθεί από τον πρώτο όροφο ένας ηλικιωμένος με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.
Η πυροσβεστική διερευνά έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πηγή: ertnews

Εμπρησμός σε γνωστό εστιατόριο της Νέας Σμύρνης: Άγνωστοι έριξαν αντικείμενο και αμέσως ακούστηκαν εκρήξεις, απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα(video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: