Ευτυχώς αυτός ο τύπος δεν είναι ακόμη ιεράρχης: Νέες αθλιότητες Αμβρόσιου, συνδέει την τραγωδία των Τεμπών με το… αμαρτωλό καρναβάλι

File Photo: Ο Αμβρόσιος,ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βασίλης Ψωμάς




Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αμβρόσιος ξαναχτύπησε:

Αυτή τη φορά με… βαρυσήμαντο άρθρο στο οποίο φιλοδοξεί να… «σχολιάσει θεολογικώς το τραγικό ατύχημα (sic) του σιδηροδρόμου».

Ο καταδικασθείς για υποκίνηση μίσους πρώην μητροπολίτης αφού αναπαράγει διάφορες κωμικές θεωρίες συνωμοσίας (μασονικός ΟΣΕ κλπ) αναφέρει:

«Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας»;

Ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι κηρύττει τον λόγο του Κυρίου και της αγάπης, αποδίδει τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων -ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά- στις… αμαρτίες του καρναβαλιού.

Κυριολεκτικά, αξιοθρήνητος.

O Aμβρόσιος, παραιτηθείς από τον θώκο της Μητρόπολης Καλαβρύτων Αιγιαλίας, ήδη από το 2017, είχε τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου καθώς είχε κριθεί ένοχος για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Ο μητροπολίτης είχε βρεθεί στη θέση του κατηγορουμένου όταν, με αφορμή την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και σε ομόφυλα ζευγάρια, έγραφε για τους ομοφυλόφιλους το 2015 στο προσωπικό του ιστολόγιο, ανάμεσα σε άλλα:

«Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή!».

Αποστάσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από τις δηλώσεις Ρουσόπουλου για τον παραιτηθέντα Υπ. Μεταφορών

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: