Έφοδος της αντιτρομοκρατικής σε δυο «γιάφκες» των Πακιστανών τρομοκρατών και 20 προσαγωγές ομοεθνών τους: Συγχαρητήρια από ΚΙΣ

File photo: Aπό επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ. Παντελής Σαίτας




Στοιχεία που θα αποκαλύψουν τυχόν συνεργούς των δύο Πακιστανών οι οποίοι έχουν συλληφθεί κατηγορούμενοι για προετοιμασία πολύνεκρου χτυπήματος στην καρδιά της Αθήνας, σε εστιατόρια που λειτουργούσε ατύπως και ως εβραϊκή συναγωγή αναζητά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.’

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μάκη Συνοδινού στο skai.gr

Έφοδος έγινε σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια όπου πήγαιναν οι δύο συλληφθέντες τρομοκράτες προσήχθησαν 15-20 Πακιστανοί προκειμένου να καταθέσουν τι γνωρίζουν για τους συλληφθέντες-

Ειδικότερα, οι έρευνες εντοπίζονται σε δυο σημεία στην καρδιά της Αθήνας όπου έμεναν οι δυο συλληφθέντες τρομοκράτες όταν έρχονταν στην πρωτεύουσα από την επαρχία, εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών.

Συγκεκριμένα το δωμάτιο στην Ομόνοια, αλλά και ένα διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια όπου εκεί συναντούσαν ομοεθνείς τους προκειμένου να τους στρατολογήσουν, έχουν μπει στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια έμεναν περισσότεροι από 10 Πακιστανοί, μετατρέποντας το σε ιδανικό χώρο για τα σχέδια των τρομοκρατών, οι οποίοι αναζητούσαν άτομα που θα συμμετείχαν στο τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδίαζαν στην εβραϊκή συναγωγή-εστιατόριο στου Ψυρρή.

Από έφοδο της αντιτρομοκρατικής στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, δεν βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, ενώ προσήχθησαν 15-20 Πακιστανοί προκειμένου να καταθέσουν τι γνωρίζουν για τους συλληφθέντες.

Ένα ακόμη στοιχείο που ερευνάται από τις Αρχές, είναι οι επαφές που είχαν οι τρομοκράτες με ποινικούς καθώς μόνο από τον χώρο του ποινικού εγκλήματος θα μπορούσαν να προμηθευτούν βαρύ οπλισμό, εκρηκτικά και δηλητηριώδη αέρια, ώστε να αιματοκυλίσουν, όπως σχεδίαζαν, την εβραϊκή συναγωγή.

Συγχαρητήρια από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ)

Το ΚΙΣΕ συγχαίρει «για τις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες, που οδήγησαν στην αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον εβραϊκών στόχων σε πολυσύχναστη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και στην παράλληλη σύλληψη και εξάρθρωση πυρήνα τρομοκρατών στη χώρα μας».

«Δεκάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν χάρη στο μεθοδικό έργο και στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΣΕ, που με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του «για τις συντονισμένες προσπάθειες και το αποτελεσματικό έργο χάρη στο οποίο σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, διασφαλίζοντας την ευημερία των πολιτών της χώρας και την ασφάλεια των επισκεπτών της».

«Η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας αποτελεί παράλληλα μια σαφή απάντηση της χώρας μας ενάντια στην τρομοκρατία και ενισχύει την εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών», σημειώνει το ΚΙΣΕ, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής».

Υπενθυμίζεται ότι ευχαριστίες στις ελληνικές αρχές απηύθυναν τόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και η Μοσάντ.

Τρομοκρατία με το… νεκρό κεφάλι

Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία που έχουν γίνει ήδη γνωστά, οι τρομοκράτες είχαν συμφωνήσει να πληρωθούν με 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό, γι’ αυτό και σχεδίαζαν μαζικό χτύπημα με εκρηκτικά ή αέριο.

Oι δύο άνδρες ζούσαν και εργάζονταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Ομόνοιας. «Εγκέφαλος» του δικτύου, που κινούσε τα νήματα, φέρεται, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, να ήταν άνδρας πακιστανικής καταγωγής με έδρα το Ιράν.

«Είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ.

Όπως επισημαίνει, ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό.

Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μιλά για τρομοκράτες που είχαν καθοδήγηση από το εξωτερικό και που μεθόδευαν πλήγματα κατά, προσεκτικά, επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου: είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας, είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης, είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος, σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

«Η σύλληψη των τρομοκρατών είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι η χώρα είναι ασφαλής προορισμός», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μπόνους 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό στους δύο Πακιστανούς τρομοκράτες: Περίμεναν το εβραϊκό Πάσχα, πιθανές νέες συλλήψεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: