221 αστυνομικοί φρουροί στην Πράσινη Γραμμή για την ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης

File photo Περιοχή της Πράσινης Γραμμής via youtube




Έδωσαν τον όρκο του αστυνομικού, φόρεσαν τη στολή και κάθονται στα θρανία για εννιά εβδομάδες, οι 221 συμβασιούχοι ειδικοί αστυνομικοί, οι οποίοι προσλήφθηκαν αποκλειστικά για έλεγχο των μεταναστευτικών ροών από τα κατεχόμενα.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε χθες, οι 221 αστυνομικοί, θα εκπαιδευτούν για εννέα εβδομάδες και ακολούθως θα αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντα τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι 221 ειδικοί αστυνομικοί θα χωριστούν σε τρεις ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα θα εκπαιδευτεί στην Αστυνομική Ακαδημία, άλλη στην Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης και η τρίτη στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, εναλλάξ, για το διάστημα των εννέα εβδομάδων της εκπαίδευσης.

Σκοπός είναι, όπως οι ειδικοί αστυνομικοί, μέσα σε αυτές τις εννέα εβδομάδες να εκπαιδευτούν, αναφορικά με τον τρόπο χειρισμού των μεταναστών, την χρήση οπλισμού αλλά και τον τρόπο συλλήψεων. Με το πέρας της εκπαίδευσης τους και ανάλογα τις ανάγκες της Δύναμης, θα αναλάβουν καθήκοντα σε όλες τις επαρχίες πλην της Λεμεσού.

Μεταξύ άλλων, θα εκτελούν καθήκοντα φύλαξης και περιπολίας κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, καθώς επίσης και σε άλλα σημεία στα εξωτερικά σύνορα, κυρίως για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Επίσης, θα εκτελούν καθήκοντα για:

⦁    την κάλυψη ή/και επιτήρηση πιθανών σημείων διέλευσης παράτυπων μεταναστών από την πράσινη γραμμή,

⦁    τον έλεγχο των παράτυπων μεταναστών για εντοπισμό τυχόν διακινητών και τρομοκρατών,

⦁    τη μεταφορά, μετακίνηση και συνοδεία μεταναστών,

⦁    τη φρούρηση και φύλαξη κέντρων φιλοξενίας, κέντρων πρώτης υποδοχής και χώρων κράτησης παράτυπων μεταναστών,

⦁    την απέλαση παράτυπων μεταναστών.

Κατά την τελετή ορκωμοσίας, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, τους ανέφερε, ότι «σήμερα αναλαμβάνετε βαριά ευθύνη. Έχετε δεσμευτεί να υπερασπίζεστε την ασφάλεια, τη δημοκρατία και τη νομιμότητα του κράτους μας. Πρέπει να επιδείξετε προσήλωση και πίστη στη δέσμευσή σας αυτή. Πρέπει να επιτελείτε τα καθήκοντά σας με ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση και αντικειμενικότητα. Επιπρόσθετα τους ζήτησε να έχουν πάντοτε κατά νου ότι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης είναι σοβαρό με δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία, ευημερία και ασφάλεια της χώρας μας. Με βάση την παράμετρο αυτή, καλείσθε να συνδράμετε».

Σημειώνεται ότι, για την θέση ειδικού αστυνομικού υπέβαλαν αίτηση 401 άτομα, από τα οποία τα 255 πληρούσαν τα κριτήρια, ενώ ο αριθμός των 221 προέκυψε μετά και τις αθλητικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκαν.

Με πληροφορίες από philenews.com
Κύπρος Λευκωσία 

Πρώτο τετ α τετ του Κύπριου ΥΠΕΞ Κόμπου με τον Τσαβούσογλου στο περιθώριο διάσκεψης στις Βρυξέλλες δωρητών για την Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: