Τραγική ειρωνία για τον Κριστιάν Ατσού: Σχεδίαζε να φύγει λίγες ώρες πριν το σεισμό, αλλά έμεινε επειδή σκόραρε…

FILE PHOTO: Newcastle United’s Christian Atsu reacts during the English premier league soccer match between Newcastle United and Manchester United the St James’ Park Stadium in Newcastle, Britain, 2 January 2019. EPA, Nigel Roddis




Ο Κριστιάν Ατσού, αγνοούμενος ακόμη στα ερείπια που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός που «χτύπησε» την Τουρκία τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου, σχεδίαζε να αποχωρήσει από τη Βόρεια Τουρκία λίγες ώρες πριν το «χτύπημα» του Εγκέλαδου -όμως όπως τόνισε ο διευθυντής της Χατάισπορ- ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός επέλεξε να παραμείνει στον σύλλογο, διότι σημείωσε ένα νικητήριο γκολ στον αγώνα εναντίον της Κασίμπασα για τη Superlig στις 5 Φεβρουαρίου.

«Ο Ατσού ήθελε να παίξει περισσότερο και ζήτησε άδεια από τον προπονητή του για να φύγει αν δεν έπαιρνε περισσότερο χρόνο», δήλωσε ο διευθυντής της Χατάισπορ, Φατίχ Ιλέκ, σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό την Παρασκευή (17/2).

«Αγόρασε ένα εισιτήριο για να πετάξει στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί για τη Γαλλία. Επρόκειτο να ψάξει για ένα κλαμπ για να πάρει περισσότερο χρόνο». Ο 31χρονος εξασφάλισε για τη Χατάισπορ τη νίκη με 1-0 επί της Κασίμπασα, σκοράροντας λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τελευταίο σφύριγμα.

Ο Ιλέκ είπε ότι ο Ατσού ήταν δυσαρεστημένος επειδή πριν από τον αγώνα με την Κασίμπασα, είχε κάνει μόνο δύο εμφανίσεις στο πρωτάθλημα όλη τη σεζόν. «Ο προπονητής τον χρησιμοποίησε εναντίον της Κασίμπασα, ώρες πριν από τον σεισμό. Ο Άτσου έπαιξε απίστευτα και σκόραρε στο 97ο λεπτό».

Ο σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου άφησε πίσω του περισσότερους από 43.000 νεκρούς στην Τουρκία και τη Συρία. Ο Ατσού, ο οποίος είχε θητείες στην Premier League με τις Έβερτον και Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, αγνοείται ακόμη.

«Μετά τον αγώνα, υπήρξε τόσο μεγάλη χαρά κι ενότητα. Η αγκαλιά του προπονητή Βολκάν Ντεμιρέλ με τον Ατσού κι ο πανηγυρισμός του τόσο στο γήπεδο όσο και αργότερα στα αποδυτήρια, θα είναι για πάντα στα μάτια μου.

Αυτή ήταν η μοίρα του. Είχε εισιτήριο να πάει, αλλά επειδή σκόραρε, άλλαξε γνώμη και δεν αποχώρησε. Τον βρήκε ο σεισμός στην πιο ευτυχισμένη του μέρα. Αυτό είναι κυριολεκτικά μια τραγωδία…».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς
Χατάι, Turkey

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με αποδόσεις που δεν έχεις ξαναδεί στα καταστήματα ΟΠΑΠ από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: