Το Κρεμλίνο “παγώνει” το επίμαχο Κινέζικο σχέδιο για ειρήνη: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προς το παρόν λέει ο Πεσκόφ

File photo: Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. EPA/YURI KOCHETKOV *** Local Caption *** 55719978




Το Κρεμλίνο πάγωσε αν δεν έθαψε οριστικά την ειρηνευτική πρωτοβουλία-σχέδιο που επιδίωξε να προωθήσει η Κίνα. Πάντως τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο συμπεριλαμβάνουν πλέον και την Κριμαία στο πακέτο της διαπραγμάτευσης οψέποτε ξεκινήσει, διεκδικώντας την και οι δύο πλευρές

Αναλυτικά 

Η Ρωσία «προς το παρόν δεν βλέπει προϋποθέσεις για να πάει η κατάσταση στην Ουκρανία σε ειρηνική κατεύθυνση και αυτό συνεπάγεται τη συνέχιση της ειδικής επιχείρησης». Αυτό επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την πρόταση για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, που υπέβαλε η Κίνα την περασμένη εβδομάδα.

Αναφορικά με την Κριμαία ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε πως είναι «αδιανόητο» ότι η Κριμαία θα μπορούσε να γίνει ξανά μέρος της Ουκρανίας. Η Κριμαία “είναι αναπόσπαστο μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αντίθετα ο σύμβουλος του Ζελένσκι Mykhailo Podolyak ξεκαθάρισε πως η Κριμαία δεν είναι πλέον ξεχωριστό θέμα, βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”
«Μέχρι τα μέσα του πολέμου, η Κριμαία θεωρούνταν ξεχωριστό πακέτο, τώρα το θέμα συζητείται σε ένα ενιαίο πακέτο ως ένα έδαφος που πρέπει να απελευθερωθεί», είπε ο Podolyak, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό για τους εταίρους της Ουκρανίας να το θέσουν σωστά με έμφαση στο ζήτημα της Κριμαίας. “Δεν μας ενδιαφέρει τι θα δεχτεί ή δεν θα δεχτεί η Ρωσία.  Εχουμε ένα τεράστιο χρέος στους Τατάρους της Κριμαίας”, είπε.

Mε πληροφορίες από Repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

«Παράλογες» οι νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέει η Ρωσία: «Δεν θα ενοχλήσουν τα πρόσωπα τα οποία στοχεύουν»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: