Μια νέα σελίδα στην Πατρίδα μας… Οφείλουν να ενωθούν όσοι ψήφισαν και όσοι δεν ψήφισαν το νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

FILE PHOTO: Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης με την συζυγό του Φιλίππα Καρσερά. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΡΦΙΤΗ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, εκλελεγμένος πλέον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πορεύτηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς προεκλογικής εκστρατείας προς την Κοινωνία των Πολιτών.

Στον διάλογό του με τους απλούς πολίτες άκουσε τα προβλήματά τους, είδε από κοντά τις ανάγκες τους, αφουγκράστηκε τις ανησυχίες τους, ψηλάφισε τα οράματά τους και κατέγραψε τις συντεταγμένες της λαϊκής βούλησης για όλα τα κεφαλαιώδη ζητήματα που αφορούν την εθνική και φυσική επιβίωσή μας αλλά και την προκοπή της κοινωνίας μας.

Στην πορεία του αυτή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρήκε απήχηση από τους πολίτες όλων των ιδεολογικών και πολιτικών αντιλήψεων και έτυχε ευρείας υποστήριξης από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Και κατέγραψε το πρόγραμμα της προεκλογικής του εκστρατείας το οποίο αργότερα ,και μετά την εκλογική του νίκη , μετονόμασε πολύ επιτυχώς ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ* το οποίο υπόσχεται να τηρήσει απαρέγκλιτα.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναλαμβάνει το πηδάλιο της χώρας μέσα από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

  • Το εθνικό μας θέμα ευρίσκεται σε πλήρη σχεδόν στασιμότητα από το ναυάγιο των συνομιλιών στο Γκρανς Μοντανά το 2017, με την τουρκία να δημιουργεί νέα τετελεσμένα στα Κυπριακό και να παγιώνει τις διχοτομικές και αποσχιστικές επιδιώξεις της.
  • Στο εσωτερικό της χώρας μας αναμένουν την επίλυσή τους πλείστα όσα προβλήματα που είτε εκκρεμούν είτε έχουν . . . βρικολακιάσει με το πέρασμα των χρόνων:

(α) Το μεταναστευτικό και δημογραφικό πρόβλημα που έχει εξελιχθεί σε λερναία ύδρα και γάγγραινα και έχει διαταράξει την κοινωνική συνοχή και απειλεί τον κοινωνικό ιστό και τη δημογραφική ισορροπία στην Πατρίδα μας.

(β) Η διαχείριση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον και η εξισορρόπηση των συμφερόντων και διεκδικήσεων των κοινωνικών εταίρων.

(γ) Θέματα που άπτονται της Νεολαίας του τόπου μας, πάνω στην οποία στηρίζονται οι ελπίδες για το αύριο,  και η σωστή αντιμετώπιση των οποίων θα τους δώσει προοπτικές, ελπίδες και όραμα για το μέλλον.

(δ) Η εξυγίανση του Δημόσιου Βίου της χώρας μας και ο σεβασμός των αρχών της  χρηστής διοίκησης, του δημόσιου πνεύματος, της αξιοκρατίας και η προάσπιση των θεσμών και αξιών που καταπατούνται βάναυσα και ανελέητα.

(ε) Ο σεβασμός και η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα από τον εκσυγχρονισμό των Δημοσίων Υπηρεσιών και η  καλλιέργεια της κουλτούρας του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

(στ) Η ριζική καταπολέμηση και οριστική εξάρθρωση της διαφθοράς,  της διαπλοκής και του νεποτισμού που μας κατατάσσει σε επίπεδα αυταρχικών αναχρονιστικών καθεστώτων του τρίτου κόσμου.

Αυτές είναι μόνον μερικές από τις προτεραιότητες που έχει εντάξει στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με  τις οποίες έπλεξε το όραμα της επόμενης πενταετίας της διακυβέρνησης του.

Ο Κυπριακός λαός παρακολούθησε την μακρά προεκλογική εκστρατεία, έκρινε, ζύγισε, αξιολόγησε τους υποψηφίους και έδωσε πανηγυρικά την ετυμηγορία του για τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ηγέτη με νέες αντιλήψεις, καινούργιες ιδέες, φρέσκες νοοτροπίες που είναι πρωτόγνωρες στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

Με την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας κλείνει ο κύκλος της γενεάς των παλαιών πολιτικών και ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην πολιτική ιστορία της χώρας μας.

Πιστεύουμε ότι η εξέλιξη αυτή θα γίνει το ορόσημο για να αφήσουμε πίσω μας και να αποτελέσουν οριστικό παρελθόν νοοτροπίες, συστήματα, τακτικές, πρακτικές και μηχανισμοί που διαίρεσαν τον λαό σε άρχοντες και πληβείους, σε προνομιούχους και παραμελημένους, σε ευνοούμενους και περιφρονημένους , που εξάρθρωσαν τη ραχοκοκαλιά της ίδιας της κοινωνίας μας και διέλυσαν τα όνειρα και τα οράματα για ένα καλύτερο μέλλον..

Όσοι έχουν πιστέψει και συστρατευτεί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη μαζί με αυτούς που δεν υποστήριξαν την υποψηφιότητά του οφείλουν να συνενωθούν σε μια κοινή προσπάθεια για την ανόρθωση, και τη σωτηρία της χώρας  μας και την προκοπή της κοινωνίας που ζούμε και που θα παραδώσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Αυτό είναι το υπέρτατο χρέος προς την Πατρίδα μας.

Ανδρέας Μορφίτης
Αντιπρόεδρος Κεντρικού Συμβουλίου του ΚΥ.ΚΕ.Μ.
21/2/2023

*Η έκφραση αυτή παραπέμπει στο έργο του Jean Jacques Rousseau του οποίου κυρίαρχη ιδέα είναι ότι ένας λαός που απαρτίζεται από την ένωση του συνόλου διαφέρει από την άμορφη μάζα και προκύπτει από την υποχρέωση του καθενός να έχει νόμιμη αξία στηριζόμενη σε κάποιο θεμέλιο

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τώρα έχει γνώμη και ο κατοχικός ηγέτης: Έμαθε και ο Ερσίν Τατάρ, ο δούλος του Ερντογάν, τη “διπλωματία των σεισμών”, αλλά μεταξύ “δυο κρατών”!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: