Πανεκπαιδευτική 24ωρη απεργία: Καθηγητές και δάσκαλοι απεργούν για την ατομική αξιολόγηση,

FILE PHOTO: Εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας σε συλλαλητήριο της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα (15/2/23) δάσκαλοι, καθηγητές και νηπιαγωγοί, συμμετέχοντας στην πανεκπαιδευτική απεργία που κήρυξε η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, διαμαρτυρόμενοι για το νομικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης τους.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει στις 10:30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δασκάλων και των καθηγητών έχουν εξαγγείλει εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα, Τετάρτη, υποστηρίζοντας για το θέμα της αξιολόγησης:

«Η στόχευση του υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε χθες ότι συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί, μετά από αίτημα της ΔΟΕ,, για τους εκπαιδευτικούς των μειονοτικών δημοτικών σχολείων – απόφοιτων ΕΠΑΘ (ΠΕ 73) και τα μέλη των σωματείων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, προκειμένου να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν για την ίδια μέρα η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ertnews.gr

Συγκλονίζουν οι Ελληνες διασώστες: Αυταπάρνηση, ηρωισμός και ανθρωπιά* «Λέγαμε Yunan και μας αγκάλιαζαν» [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: