Ούτε ένα στέλεχος του ΔΗΣΥ δίπλα στον Αβέρωφ μετά τη δεύτερη ήττα; Σήμερα το Πολιτικό Γραφείο με τον Νίκο Αναστασιάδη

Ελληνικές και κυπριακές σημαίες στο Επιτελείο του νέου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη. Credit: ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν χθες ο μόνος από την ηγεσία του ΔΗΣΥ που βρέθηκε στα γραφεία της Πινδάρου.

Παρακολούθησε τα αποτελέσματα των εκλογών και προέβη σε δήλωση πλαισιωμένος από τη σύζυγο του Μαρία Σελίπα, την εκπρόσωπο του επιτελείου του Τζώρτζια Κωνσταντίνου και άτομα της νεολαίας του κόμματος.

Η εικόνα αυτή, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη χθες και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν αισθητή η απουσία πολλών ατόμων χθες από τα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, γράφει ο συνάδελφος Φρίξος Δαλίτης στον Φιλελεύθερο.

Το κόμμα έχει μπει πλέον σε μία τροχιά δύσκολων καταστάσεων, με το ρήγμα της πρόσφατης σύγκρουσης με το Προεδρικό να είναι βαθύ. Την ίδια ώρα όμως και εντός της Πινδάρου επικρατεί κλίμα εσωστρέφειας αλλά και καχυποψίας μεταξύ των πάντων με όλους πλέον να κοιτάζουν προς την κάλπη στις 12 Μαρτίου.

Σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος για να καθορίσει τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, έσπευσε από την νύκτα της πρώτης Κυριακής να δηλώσει πώς θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Το επανέλαβε την προηγούμενη Τρίτη στη συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Θεωρείται δεδομένο όμως θα τύχει αμφισβήτησης. Το ερώτημα είναι ποιος ή ποιοι θα είναι αυτοί που σταθούν απέναντι του…

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Π.Γ. θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είναι έντονα εκνευρισμένος με τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Πιστεύεται ότι πίσω από την δήλωση της Καίτης Κληρίδου εναντίον του κ. Αναστασιάδη ήταν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότερο ακούγεται το όνομα της προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, ως νέας επικεφαλής του ΔΗΣΥ. Αν αποδεχθεί η κ. Δημητρίου, ο ΔΗΣΥ θα επανέλθει δυναμικά στο κομματικό σκηνικό. Διαφορετικά κινδυνεύει με διάσπαση.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

Ο Χάρης Γεωργιάδης αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, από το βήμα του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου της περασμένης Τρίτης, πέρα από την αυτοκριτική που είχε ζητήσει να γίνει για τη συνολική παρουσία του ΔΗΣΥ στις Προεδρικές Εκλογές, είχε διερωτηθεί αν το κόμμα θα πρέπει να πάει άμεσα σε εκλογή μόνο προέδρου και μετά από δυο μήνες να εκλέξει και τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας του κόμματος.

Πέραν του Αβέρωφ Νεοφύτου που εξήγγειλε υποψηφιότητα για ανανέωση την προεδρικής θητείας, στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο, ουδείς άλλος έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Ωστόσο οι εκλογικές διαδικασίες στην κορυφή του Συναγερμού δεν φαίνεται να αφήνουν αδιάφορους πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος όπως ο Χάρης Γεωργιάδης αλλά και ο Δημήτρης Δημητρίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, τι θα πράξει και ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», τον περασμένο Μάιο, ευθαρσώς είχε παραδεχθεί πως δεν τον αφήνει αδιάφορο η επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ.

Ο Αναστασιάδης απαντά ξανά στη θυγατέρα του Γλαύκου: Οι τόνοι λάσπης που εκτόξευσαν εναντίον του πατέρα της, στο τέλος έπληξαν όχι τον ίδιο αλλά τους συκοφάντες του…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: