Οργή στην Ουκρανία για τα απρεπή σχόλια Όρμπαν: Διάβημα διαμαρτυρίας από το Κίεβο για τη σύγκριση της χώρας με το Αφγανιστάν

File Photo: Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν EPA/YURI KOCHETKOV




Η Ουκρανία διαμαρτυρήθηκε στον Ούγγρο πρεσβευτή την Τρίτη για τα «απεχθή» σχόλια του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και ζήτησε από τις αρχές της Βουδαπέστης να σταματήσουν την «αντι-ουκρανική ρητορική».

Ο πρεσβευτής Istvan Ijdjarto κλήθηκε από το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αφού ο εκπρόσωπος του υπουργείου Oleg Nikolenko έγραψε στο Facebook ότι ο Orban είχε πει στους δημοσιογράφους ότι η Ουκρανία είναι «η γη κανενός» και τη συνέκρινε με το Αφγανιστάν.

Ο Istvan Ijdjarto δέχθηκε «μια έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με τις πρόσφατες υποτιμητικές δηλώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν», ανέφερε το υπουργείο.

«Τονίστηκε ότι η αντι-ουκρανική ρητορική, η οποία ακούγεται από την ουγγρική ηγεσία εδώ και πολύ καιρό, είναι απολύτως απαράδεκτη και προκαλεί σοβαρή ζημιά στις ουγγρο-ουκρανικές σχέσεις», είπε η αναφερόμενη πηγή.

«Ζητήθηκε από την ουγγρική πλευρά να σταματήσει αυτή την αρνητική τάση προκειμένου να αποφευχθούν ανεπανόρθωτες συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο Όρμπαν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ουγγαρία θα αντιταχθεί σε οποιεσδήποτε κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας επηρεάζουν τον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Η Ουγγαρία διαθέτει πυρηνικό εργοστάσιο ρωσικής κατασκευής που σχεδιάζει να το επεκτείνει.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Tην απομάκρυνση των πρεσβευτών της Ρωσίας από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ζητά η Λιθουανία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: