Ολλανδία: Με προσωπική ανάμειξη Πούτιν η κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines το 2014

FILE PHOTO: Συντρίμμια της πτήσης 777 της Malaysia Arilines ΕPA, ALYONA ZYKINA EPA/ALYONA ZYKINA




Προσωπική ανάμειξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines ΜΗ17 το 2014, αναδεικνύουν νέα στοιχεία από τη διεθνή ομάδα που ερευνά την υπόθεση σε ολλανδικό δικαστήριο.

Οι Ολανδοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι διαθέτουν πειστικές αποδείξεις ότι ο Βλαντιμνίρ Πούτιν είχε προσωπικά υπογράψει την απόφαση βάσει της οποίας το  ρωσικό πυραυλικό σύστημα θα εισερχόταν στην Ουκρανία.

Το πυραυλικό σύστημα BUK-TELAR είχε χρησιμοποιηθεί για να καταρρίψει -πάνω από την ανατολική Ουκρανία- την πτήση MH17 που πετούσε από το Αμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ στις 17 Ιουλίου.

Ωστόσο οι δικαστές ανακοίνωσαν ότι τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά ώστε να προχωρήσουν σε δίωξη.

Η επιβατική πτήση MH17 καταρρίφθηκε πάνω από την ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου 2014, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 298 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Εκείνη την περίοδο, η περιοχή ήταν το σκηνικό συγκρούσεων μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και ουκρανικών δυνάμεων, ο προάγγελος του φετινού πολέμου.

Οι εκπρόσωποι των θυμάτων λένε ότι η απόφαση θα αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο, αν και οι ύποπτοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινές ισόβιας κάθειρξης, παραμένουν φυγόδικοι. Όλοι τους πιστεύεται ότι βρίσκονται στη Ρωσία, η οποία δεν θα τους εκδώσει.

Η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη ή ευθύνη για την κατάρριψη του MH17 και το 2014 και αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε παρουσία στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Ο μακάβριος απολογισμός σε Τουρκία – Συρία: Άνω των 11.200 οι νεκροί * “Προβοκάτορες”, κατά τον Ερντογάν, όσοι διαμαρτύρονται

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: