Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα κρατήσει ως υστεροφημία τη σύνοδο του Κραν Μοντανά!!! Είχε καταθέσει τις χειρότερες προτάσεις… (video)

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η σύνοδος του Κραν Μοντανά είναι το κύριο γεγονός που θέλει να κρατήσει ως υστεροφημία, μετά τη λήξη της θητείας του.

Σε αποκλειστική συνέντευξη του στο ΡΙΚ, είπε ότι η Σύνοδος αποτελούσε ενδεχομένως τη μεγαλύτερη επιτυχή προσπάθεια που είχε καταβληθεί για επίλυση του Κυπριακού, διότι είχαν εγερθεί αρκετά σημαντικά θέματα.

Τέθηκαν, πρόσθεσε, χάρτες επί του εδάφους και από την τουρκοκυπριακή πλευρά, κατατέθηκε το περίγραμμα του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και ηγέρθη για πρώτη φορά το θέμα κατάργησης των εγγυήσεων και αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

Σημειώνουμε ότι στο Κραν Μοντανά, είχε καταθέσει τις χειρότερες προτάσεις στην ιστορία του Κυπριακού. Ευτυχώς που η Τουρκία τα τίναξε όλα στον αέρα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε, επίσης, αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη θητεία του, με πιο σημαντικές την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Όσον αφορά τα θέματα διαφθοράς, είπε ότι οι διεθνείς οίκοι που παρακολουθούν τη διαφθορά, σε καμία έκθεσή τους δεν αναφέρονται σε παραλείψεις από την κυπριακή κυβέρνηση.

Δήλωσε, επίσης, ότι ήταν σαφέστατος, ειλικρινέστατος και εντιμότατος προς τον καλό του, όπως είπε, συνεργάτη, Νίκο Χριστοδουλίδη, ότι αν διεκδικούσε την προεδρία της Δημοκρατίας μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ίδιος θα επέλεγε να στηρίξει τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Καταγγελία από το Επιτελείο Χριστοδουλίδη: Εκβιάζουν ψηφοφόρους, τους ζητούν να φωτογραφίσουν τα ψηφοδέλτια τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: