Ο Αβέρωφ καθοδηγείται από τη βαριά ήττα του για την οποία έχει την απόλυτη ευθύνη: Οδηγεί τον Δημοκρατικό Συναγερμό σε διάλυση…

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αναμείχθηκε σε σκάνδαλο με τους κυνηγούς. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, συνεχίζει να κλαίει και να οδύρεται (!!!) αλλά να μην λαμβάνει την ευθυνη για την τεράστια ήττα του στις Προεδρικές Εκλογές.

Λαμβάνει λάθος αποφάσεις και αντί να παραδεχθεί ανδρίκεια την συντριβή του από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Νίκο Χριστοδουλίδη, βρίζε τον τελευταίο, τον ανεξάρτητο υποψήφιο που του πήρε τη νίκη. Έτσι οδηγει το Συναγερμό σε αργή διάλυση και στην ανυποληψία.

Η πολιτική δεν είναι παζαρέματα, σημείωσε μεταξύ άλλων , ενώ την ίδια ώρα έστειλε σαφές μήνυμα ότι ο ΔΗΣΥ δεν χρειάζεται καρέκλες για να είναι υπεύθυνο κόμμα για την χώρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση, αποτιμώντας την επόμενη μέρα του α΄γύρου των Προεδρικών Εκλογών αλλά και της θυελλώδους συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, τόνισε πως το κόμμα του είναι ρυθμιστής και πρέπει να το εκμεταλλευτεί για το καλό του κόμματος και της κοινωνίας. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Είναι καιρός να βάλουμε τον τόπο και τις αξίες πάνω από τις προσωπικές μας επιτυχίες» σημείωσε.

Σε ότι αφορά την Κυριακή των εκλογών, ο κ. Νεοφύτου είπε πως έγινε δέκτης μηνυμάτων τα οποία του έλεγαν αφού είναι ο ρυθμιστής των εκλογών να ζητήσει όσα περισσότερα.

Εξάλλου, για την επιστολή Νίκου Χριστοδουλίδη, υπέδειξε πως ο ίδιος παρεξήγησε τον ΔΗΣΥ με τους εταίρους του και κάλεσε σε συζήτηση που θα αφορούσε υπουργεία που θα έδινε στο κόμμα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις υπερβάσεις ο ίδιος υπέδειξε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα και θα συνεχίσει να κάνει υπερβάσεις επί πολιτικής αρχής. «Ζύγισα τα πράγματα δεν θα περιμένω την Κυριακή να αποφασίσω» είπε.

  • Οι πισώπλατες μαχαιριές

Την ίδια ώρα ο κ. Νεοφύτου έκανε λόγο για πισώπλατες μαχαιριές και μέλη που «αντί να δίδουν τη μάχη στις συγκεντρώσεις έκαναν πηγαδάκια για να προετοιμάσουν τον αγώνα τους για την καρέκλα».

«Όποιος μιλήσει στο Συναγερμό αναφέρεται στον Κληρίδη. Αυτοί που κάνουν τις περισσότερες αναφορές είναι αυτοί που μαχαίρωσαν τον Κληρίδη» σημείωσε.

Το εκλογικό αποτέλεσμα

Την ίδια ώρα ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν η υποψηφιότητά του με την (δήιεν) αποστασία που σημειώθηκε πήρε 26%, αν δεν υπήρχε (δηθεν) αποστάτης που πήγε απέναντι από το κόμμα ενδεχομενως να έπαιρνε και πιο ψηλά από αυτά που πήρε ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ στον α΄γύρο του 2018.

Ο κ. Νεοφύτου τόνισε πως έγιναν προσπάθειες υπόσκαψης της υποψηφιότητας της παράταξης και δημιουργίας σχίσματος μέσα από την (δήθεν) αποστασία, σε μια προσπάθεια διάσπασης του χώρου που δεν διασπάστηκε, οπώς είπε, γιατί έχει ιστορία 47 χρόνια, ενώ είπε πως θεωρεί αξιοπρεπέστατο και το αποτέλεσμα αλλά και την τοποθέτηση του πολιτικού γραφείου.

Η αυτοκριτική

Κάνοντας την αυτοκριτική του, ο κ. Νεοφύτου έκανε λόγο για δύο μεγάλα ασυγχώρητα λάθη στην πολιτική του καριέρα, ενώ είχε υποσχεθεί ότι δεν θα έκανε ποτέ συμβιβασμό σε θέματα αρχής.

«Tο πρώτο ήταν η θέση του κόμματος να πάμε αποχή στο πρώτο Εurogroup. Το δεύτερο η ισχυρή θέση στις βουλευτικές του 2016 όπου αποφασίσαμε στον ΔΗΣΥ να καθιερώσουμε μια πολιτικά ορθοδοξη γραμμή, να διεκδικούμε κάθε θέση εξουσίας και να διεκδικούσαμε μέχρι τέλους την προεδρία της Βουλής.

Το τρίτο θα ήταν να εμφανίζομαι στην κοινωνία 8 μήνες, να λέω ότι αν χάσουμε θα είμαστε αντιπολίτευση και τη νύχτα των εκλογών να γινόμουν ο πιο αναξιόπιστος Κύπριος. Και υπήρχαν πολλοί που το ήθελαν», κατέληξε.

Ο κ. Νεοφύτου είναι ένας εκ των πολύ ολίγων ηγετών παγκοσμίως, που ηττήθηκαν, αλλά επιμένουν να κρατήσουν την προεδρία με το έτσι θέλω…

Ο Χριστοδουλίδης άνοιξε τα χαρτιά του στο Omega: Η κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής δεν είναι σύνθημα, τονίζει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: