Μετακινείται ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας μετά το σκάνδαλο διαφθοράς: Ανακοινώθηκε νέος επικεφαλής στο ΥΠΑΜ

FILE PHOTO Ukrainian Defence Minister Oleksii Reznikov EPA/JULIE SEBADELHA / POOL MAXPPP OUT




Ανασχηματισμό στην κυβέρνηση του Ζελένσκι φέρνει το σκάνδαλο διαφθοράς στο υπουργείο Αμυνας. Νέος υπουργός Αμυνας αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών (GUR) Κιρίλο Μπουντάνοφ.

Αναλυτικά 

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov ήταν πιθανό να πομακρυνθεί από την υπουργική του θέση την επόμενη εβδομάδα. Αυτό ανέφερε η Ukrainska Pravda επικαλούμενη κυβερνητικές και στρατιωτικές πηγές. Ο πιθανός αντικαταστάτης του Reznikov θα μπορούσε να είναι ο Kyrylo Budanov, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας. Στα τέλη Ιανουαρίου, το υπουργείο Άμυνας ενεπλάκη σε σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην απόλυση αρκετών ανώτερων αξιωματούχων. Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε στην Kyiv Independent ότι ο Ρέζνικοφ θα αντικατασταθεί σύντομα.
Ο σημερινός υπουργός Άμυνας θα μπορούσε να λάβει νέα θέση ως υπουργός Δικαιοσύνης

Αργά το βράδυ σε μια νεότερη εξέλιξη, ο επικεφαλής του κόμματος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο κοινοβούλιο. ανακοίνωσε ότι ο Ολέξι Ρεζνίκοφ θα αναλάβει άλλο κυβερνητικό αξίωμα

Νέος υπουργός Άμυνας θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών (GUR) Κιρίλο Μπουντάνοφ.

«Ο πόλεμος υπαγορεύει τις μετακινήσεις προσωπικού», εξήγησε ο Νταβίντ Αραχάμια σε ανάρτησή του στο Telegram. «Οι καιροί και οι συνθήκες απαιτούν ενίσχυση και ανασυγκρότηση. Αυτό συμβαίνει τώρα και θα συμβεί και στο μέλλον (…) Ο εχθρός ετοιμάζεται για επίθεση. Εμείς ετοιμαζόμαστε να αμυνθούμε και να ανακτήσουμε ό,τι είναι δικό μας», πρόσθεσε.

Ο Αραχάμια δεν διευκρίνισε πότε θα αποχωρήσει ο Ρεζνίκοφ από το υπουργείο και ποιο αξίωμα θα αναλάβει.

Λίγο νωρίτερα, στο καθημερινό διάγγελμά του, ο πρόεδρος Ζελένσκι επανέλαβε ότι η κατάσταση είναι «πολύ δύσκολη» στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες, αλλά δεν έκανε κάποια αναφορά στην απομάκρυνση του υπουργού.

Με πληροφορίες από repubblica.it και Reuters
Ελλάδα Αθήνα 

Μυστήριο μετά από 5 μήνες παραμένει ο αυτουργός των μεγάλων διαρροών στον Nord Stream : Οι Γερμανοί “αθωώνουν” τους Ρώσους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: