Με πηδαλιούχο τον Νίκο Χριστοδουλίδη να εργασθούμε ομόψυχα για την ισχυρή Ευρωπαϊκή Κύπρο της κοινωνικής προκοπής και της εθνικής αξιοπρέπειας

FILE PHOTO: Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετά κόσμο, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας των Κυπριακών Προεδρικών εκλογών, στο δημοτικό σχολείο Γεροσκήπου, Πάφος, Κύπρος, Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




ΤΟΥ ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες έχει πυκνώσει  ακόμη περισσότερο το πέπλο  του  πολιτικού σκότους που εδώ και καιρό σκεπάζει τον Κυπριακό ουρανό.

Το αξιακό σύστημα έχει πληγεί ακόμη περισσότερο. Το δηλητήριο του πολιτικού λόγου  έχει σύρει το ήδη βεβαρυμένο τοξικό  φορτίο στα όρια του.

Το πολιτικό σύστημα αντί να δίνει μονιασμένο τη μάχη για αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που  καταδυναστεύουν τον τόπο, στρέφει τα βέλη του στην κομματική αλληλοεξόντωση.  Η σκηνές  πολιτικού βαρβαρισμού που εκτυλίσσονται,  μόνο θλίψη  και τρόμο προκαλούν στους πολίτες.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους κομματικούς ταγούς  και τους  πολιτειακούς άρχοντες έχει κλονισθεί. Την ώρα που ο  νεοοθωμανός Ερντογάν εκτοξεύει νέες ασύμμετρες απειλές, το εσωτερικό μέτωπο είναι κατακομματιασμένο.  Η ποιότητα της δημοκρατίας  έχει υποβιβασθεί επικίνδυνα. Το αύριο φαντάζει μαύρο κι άραχνο.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, μοναδική ευκαιρία για να αναδυθεί το πρώτο φώς μέσα από το σκοτάδι, είναι η ανάδειξη άξιου και οραματιστή προέδρου  της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πιστεύουμε βαθύτατα πως η εκλογική διαδικασία μπορεί να επενεργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να καθαρίσει το πολιτικοκομματικό σύστημα από το αμαρτωλό βάρος που κουβαλά.

Ο λόγος τώρα ανήκει εξ ολοκλήρου στον πολίτη, ο οποίος καλείται να πάρει το μέλλον του στα ίδια του τά χέρια.  Οι πολίτες με πρωτοπόρους τους νεολαίους μας,  καλούνται να  συμμετάσχουν  αθρόα στην εκλογική διαδικασία για να  θάψουν τα κάθε λογής απόβλητα μιάς 63ετούς θλιβερής  και αδελφοκτόνου πορείας.

Ήλθε η ώρα της  υπερκομματικής ενότητας και της  εθνικής ομοψυχίας.  Πηγή έμπνευσης μας, οι αγωνιστές της Κυπριακής ελευθερίας. Σκοπός  μας, η δημιουργία ενός ισχυρού κράτους δικαίου, ασφάλειας, ευδαιμονίας για όλους και η θεμελίωση των προυποθέσεων για διεκδικητικό αγώνα  απαλλαγής από τον Αττίλα.

Το ήθος, η ευτολμία, η  κοινωνική ευαισθησία και η εθνική αυτογνωσία που συνθέτουν την προσωπικότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, αποτελεί το εχέγγυο για να ανατείλει  ξανά ο ήλιος της ελπίδας στο πολύπαθο νησί μας.

  • Η ιστορία κτυπά δυνατά την πόρτα ολονών μας.  Μακριά από τις ξενόφερτες κομματικές ντιρεκτίβες  και τους σφικτούς  εναγκαλισμούς της κομμουνιστικής νομενκλατούρας,  καλούμαστε να τσιμεντώσουμε τους σαφείς  ευρωπαικούς προσανατολισμούς της Κύπρου.
  • Απαλλαγμένοι από ανθελληνικές ιδεοληψίες και ολέθριες πρακτικές του παρελθόντος, συστρατευόμαστε με τον υπερκομματικό υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη για  ισχυροποίηση  των σχέσεων  μας με την Ελλάδα η οποία αποτελεί το μοναδικό ανιδιοτελές στήριγμα στον αγώνα μας για  ελευθερία και εθνική δικαίωση. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι,  πως «μετά την  απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Και στην προκειμένη περίπτωση,  το τυχόν  λάθος  θα το πληρώσει πάνακριβα ο Κυπριακός Ελληνισμός και η κοινωνία στο σύνολο της. Εμπρός όλοι μαζί, με πηδαλιούχο τον Νίκο Χριστοδουλίδη, να εργασθούμε για την  Ευρωπαική Κύπρο της κοινωνικής προκοπής και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Κύπριε πολίτη, μην πέσεις ξανά στην παγίδα της κομματικής τύφλωσης. Μείνε όρθιος, αξιοπρεπής και ελεύθερος στις επάλξεις. Αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, στρέψε το βλέμμα σου στο φώς. Και νάσαι σίγουρος πως ο ήλιος της δικαιοσύνης  δεν θα αργήσει να λάμψει πάνω από το πολύπαθο νησί μας.

* Ο Ξενής Ξενοφώντος είναι δημοσιογράφος, πρόεδρος Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού www.iep.org.cy 

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το ήθος και το κάλλος της ΕΟΚΑ: Η θυσία του Μάρκου Δράκου μας δίνει πίστη και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: