Κήρυγμα στους βρετανούς εκπαιδευτικούς περί λιτότητας: Από την υπουργό Παιδείας με ροζ συλλεκτικό Rolex 10.000 λιρών στο χέρι




Σάλο προκάλεσε στη Βρετανία η υπουργός Παιδείας της Βρετανίας, Gillian Keegan, η οποία φορώντας ένα ρολόι της Rolex αξίας 10.00 λιρών (περίπου 11.000 ευρώ), προέτρεψε τους απεργούς δασκάλους να είναι “ρεαλιστές” με τις μισθολογικές απαιτήσεις τους.

Και αυτό, την στιγμή που η Βρετανία επιστρέφει σε ένα μίνι lockdown, καθώς 500.000 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων 300.000 δασκάλων, προχώρησαν σε μαζική απεργία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 85% των σχολείων της Αγγλίας και της Ουαλίας – έως και 23.000 συνολικά – αναμένεται να κλείσουν τις πόρτες τους σε ορισμένους ή όλους τους μαθητές τους.

 

Η Βρετανίδα πολιτικός, η οποία μεγάλωσε σε μια οικογένεια εργατικής τάξης και άφησε το σχολείο στα 16 της, έχει κατηγορήσει στο παρελθόν όσους επικρίνουν τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ που φοράει, για υποκρισία.

Το επίμαχο Rolex είναι ένα Lady-Datejust 31 Everose, αξίας 11.000 ευρώ.

Συζητώντας για τις απεργίες σήμερα είπε ότι αναμένει ότι τα περισσότερα σχολεία θα ανοίξουν την Τετάρτη παρά την απεργία των δασκάλων.

Μιλώντας στο BBC Breakfast, δήλωσε: “Αυτό που δεν είναι ρεαλιστικό είναι να εξετάζουμε τον πληθωρισμό. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να τροφοδοτήσουμε τον πληθωρισμό με αυξήσεις μισθών που τον καταστρέφουν. Πρέπει να φροντίσουμε για όλους στην οικονομία μας.

Με πληροφορίες από DailyMail

Τάνκερ, δυτικών εταιρειών, ανάμεσά τους και πολλές ελληνικές, κερδοσκοπούν από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία: Μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: