Καλύτερα στη φυλακή και ζωντανοί παρά στην Ουκρανία νεκροί: Αρνούνται και οι κατάδικοι Ρώσοι να πεθάνουν στην Ουκρανία για τη Wagner

FILE PHOTo: Φωτογραφία από ανάρτηση της Wagner που λέει ότι δείχνει μισθοφόρους της να έχουν καταλάβει χωριό κοντά στον Μπαχμούτ της Ουκρανίας. Photo via Twitter




«Στέρεψε» η πηγή των μισθοφόρων της Wagner καταδίκων από τις φυλακές της Ρωσίας, λόγω της αντίστασης των Ουκρανών αλλά και της στρατηγικής της οργάνωσης των δολοφόνων που τους χρησιμοποιεί ως αναλώσιμη πρώτη γραμμή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν σκοτωθεί, συλληφθεί ή τραυματιστεί περίπου 50.000 άτομα. Και πλέον δεν υπάρχουν πρόθυμοι να σκοτωθούν με αντάλλαγμα λιγοστές πιθανότητες να μείνουν ελεύθεροι.

Η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner έχει σταματήσει να στρατολογεί φυλακισμένους για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο ιδρυτής της δολοφονικής μισθοφορικής Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν καταζητούμενος στις ΗΠΑ, στενός συνεργάτης και επίδοξος διάδοχος του Πούτιν.

«Η στρατολόγηση φυλακισμένων από την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner έχει σταματήσει τελείως», ανέφερε ο κ. Πριγκόζιν όταν του ζητήθηκε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης σχόλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα από ρωσικό μέσο ενημέρωσης.

«Εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας προς αυτούς που δουλεύουν για εμάς τώρα», πρόσθεσε.

Η Wagner φέρεται να άρχισε να στρατολογεί εγκλείστους στο γιγαντιαίο σύστημα φυλακών της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2022, με τον κ. Πριγκόζιν, επιχειρηματία του κλάδου της τροφοδοσίας και της εστίασης που είχε φυλακιστεί και ο ίδιος για εννιά χρόνια τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, να προσφέρει σε καταδικασμένους χάρες εάν επιβιώσουν για έξι μήνες στην Ουκρανία.

Η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για το πόσοι κατάδικοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις της.

Ωστόσο, στοιχεία της υπηρεσίας σωφρονιστικών καταστημάτων που ανακοινώθηκαν τον Νοέμβριο έδειξαν πως ο πληθυσμός των κρατουμένων μειώθηκε κατά 20.000 και πλέον την περίοδο Αυγούστου-Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωσή του την τελευταία δεκαετία και πλέον.

Τον Δεκέμβριο, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, μετέδιδε ότι η Wagner έχει αναπτύξει 40.000 κατάδικους στην ουκρανική επικράτεια, ότι με άλλα λόγια ποινικοί είναι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της που συμμετέχει στον πόλεμο.

Η Wagner τους τελευταίους μήνες διαδραματίζει ολοένα πιο κεντρικό ρόλο στη σύρραξη.

Η εταιρεία χαρακτηρίζεται αιχμή του δόρατος στη μάχη για τη Μπαχμούτ, στην περιφέρεια Ντονιέτσκ, που προσπαθούν να κυριεύσουν οι ρωσικές δυνάμεις εδώ και μήνες.

Ο κ. Πριγκόζιν εξάλλου ανακοίνωσε πρώτος την 11η Ιανουαρίου την κατάληψη της κοντινής Σολεντάρ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Η ήττα του Πούτιν είναι θέμα χρόνου: Ο διάσημος πολιτικός επιστήμονας Φράνσις Φουκουγιάμα εξηγεί γιατί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: