Ένας χρόνος πολέμου κι ούτε μια νίκη για τον Πούτιν: Οι Ουκρανοί αιμορραγούν βαριά αλλά αντέχουν και θα αντέξουν μέχρι τέλους

Σημαίες της Ουκρανίας κυματίζουν πάνω από τους τάφους Ουκρανών στρατιωτών σε στρατιωτικό κοιμητήριο στο Χάρκοβο, στην βορειοανατολική Ουκρανία. EPA, PAVLO PAKHOMENKO




Ένας χρόνος πέρασε από την 24η Φεβρουαρίου τα χαράματα όταν ο Πούτιν έστειλε τα στρατεύματά του να εισβάλουν την Ουκρανία.

Ήταν η πρώτη μέρα ενός πολέμου που το Κρεμλίνο είχε σχεδιάσει και εκτιμήσει… ότι δεν θα κράταγε παρά λίγες μέρες: Το όνειρο θερινής νυκτός προέβλεπε εισβολή στο Κίεβο, υποδοχή των Ρώσων στρατιωτών μετά βαϊων και κλάδων, ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, τοποθέτηση κυβέρνησης μαριονέτας του Πούτιν και προσάρτιση ουκρανικών εδαφών.

Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Η Ρωσία πολεμάει λυσσασμένα στην Ουκρανία με πάνω από 180.000 ανθρώπινες απώλειες. Και μέχρι σήμερα ούτε μια νίκη.

Ο Πούτιν στο επετειακό παραλήρημά του δεν βρήκε ούτε μια τόση δα νίκη να παρουσιάσει. Έτσι συνέχισε την μυθοπλασία.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία με την βοήθεια των συμμάχων της κρατάει. Η Ουκρανία δηλώνει βέβαιη για τη νίκη. Ο πόλεμος συνεχίζεται.

Και το κόστος για την χώρα που υπέστη την φρικώδη εισβολή είναι τεράστιο.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: