Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος: Επικροτήθηκε η πρόταση του Χριστοδουλίδη για ενότητα, δήλωσε…

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Πηγή προέλευσης ΚΥΠΕ




Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, σε επίσημη δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των Προεδρικών εκλογών, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Σήμερα η κοινωνία των πολιτών έχει μιλήσει, και έχει αγκαλιάσει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, αυξάνοντας μάλιστα το ποσό συμμετοχής σε σύγκριση με τις προεδρικές εκλογές του 2018, αλλά και τις βουλευτικές εκλογές του 2021.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους δημόσιους λειτουργούς, τους αστυνομικούς, και ασφαλώς τους εφόρους εκλογών, για το πολύωρο έργο τους, το οποίο συνεχίζεται ακόμη και τώρα. Και φυσικά, ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, όλες τις εθελόντριες, τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος για την αποτελεσματική δουλειά τους.

Σήμερα είχαμε το πρώτο μέρος μιας εκλογικής διαδικασίας, η οποία ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή. Εν αναμονή λοιπόν της διεξαγωγής του Β’ γύρου και με απόλυτο σεβασμό στη διαδικασία, αλλά και με σεμνότητα έναντι των πολιτών, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την πρωτιά του ανεξάρτητου υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η πρότασή του για ενότητα και συλλογικότητα, καθώς και η αποφασιστικότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής αποδοχής, επικροτήθηκε από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Απόψε, όπως και τους μήνες που προηγήθηκαν, αλλά και τις μέρες που θα ακολουθήσουν, απευθυνόμαστε με σεμνότητα, με ειλικρίνεια, αλλά με το βλέμμα στο μέλλον, στο σύνολο του Κυπριακού λαού, από την Δεξιά, το κέντρο, και την Αριστερά. Επαναλαμβάνουμε το κάλεσμά μας για ενότητα, συλλογικότητα, και συνεργασία.

Θα κτίσουμε πάνω σε όσα μας ενώνουν, για μια ισχυρή οικονομία, με δημοσιονομική σταθερότητα, με στόχο την ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, με προσήλωση στον Ευρωπαϊκό ρόλο της χώρας, και ασφαλώς διεκδικώντας μια λειτουργική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Με το πρόσωπο που αποδεδειγμένα μπορεί να ενώσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τον Κυπριακό λαό, και αυτό το πρόσωπο είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, συνεχίζουμε την προεκλογική εκστρατεία. Συνεχίζουμε με επιχειρήματα και όχι με αντιπαραθέσεις. Με όσα μάς ενώνουν, και όχι με όσα μάς διχάζουν. Με στόχο να δικαιώσουμε την κοινωνία στο μέλλον, και όχι να δικαιωθούμε για το παρελθόν. Για μια Κύπρο ελεύθερη, ευημερούσα, δημοκρατική, σύγχρονη, Ευρωπαϊκή. Συνεχίζουμε για την Κύπρο που αξίζει στον λαό μας. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσον θα καταφέρει να πείσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων οι οποίοι ψήφισαν ανθυποψηφίους που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Θεωρώ ότι οι πρωτοβουλίες ανήκουν στον υποψήφιο που στηρίζουμε, τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο ίδιος ακριβώς θα πρέπει να προτάξει τις πολιτικές του προτάσεις, τα πολιτικά του μηνύματα, για να πείσει την κοινωνία έτσι ώστε να είναι ο νικητής και του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. Επομένως εμείς θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια του με όποιον τρόπο μας ζητήσει.»

Η κατοχή θα είναι εκεί και μετά τις εκλογές στην Κύπρο: Απαιτείται αντίσταση στον Αττίλα… Και πρέπει να ηττηθούν οι δυνάμεις της διαφθοράς, που κατέστρεψαν το νησί (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: