Από διαρροή σε κινεζικό εργαστήριο ξεπήδησε ο κορωναϊός λέει νέα έκθεση του Υπ. Ενέργειας των ΗΠΑ: Αποστάσεις από Λευκό Οίκο

FILE PHOTO: Γενική άποψη του Ιολογικού Ινστιτούτου της Γουχάν. EPA, ROMAN PILIPEY




Νέα διάσταση στο θρίλερ της προέλευσης του κορωναϊού προσδίδει η αποκάλυψη της Wall Street Journal ότι το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας κατέληξε στο συμπέρασμα -βάσει αναφορών των μυστικών υπηρεσιών- ότι η πανδημία πιθανότατα προήλθε από διαρροή σε κινεζικό εργαστήριο.

Το απόγευμα της Δευτέρας πάντως, ο Λευκός Οίκος σχολίασε ότι δεν έχει υπάρξει οριστικό συμπέρασμα και ομοφωνία στην αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την προέλευση της πανδημίας Covid-19.

Η κρίση του Υπ. Ενέργειας των ΗΠΑ προσέθεσε νέα σενάρια στο κατλα πόσον η πανδημία Covid-19 ξεκίνησε στην Κίνα το 2019 ως αποτέλεσμα διαρροής εργαστηρίου ή αν προέκυψε φυσικά.

Τη νέα αξιολόγηση δημοσίευσε πρώτη η Wall Street Journal επικαλούμενη δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που με τη σειρά του παρέπεμψε σε νέες πληροφορίες ύστερα από περαιτέρω μελέτη της ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας σε διαβούλευση με ειδικούς εκτός κυβέρνησης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν

Η νέα αξιολόγηση έχει ήδη προωθηθεί στο Κογκρέσο με τους Ρεπουμπλικάνους να πιέζουν για περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη θεωρία διαρροής από εργαστήριο.

Κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής αποκαλεί την προέλευση του Covid-19 «τη χειρότερη συγκάλυψη στην ανθρώπινη ιστορία»

Με πληροφορίες από CNN, AΠΕ – ΜΠΕ

Η ένταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μεγαλώνει: «Πογκρόμ» σε παλαιστινιακό χωριό, νεκροί Εβραίοι έποικοι από πυρά Παλαιστινίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: