Το πάθημα του Αφγανιστάν τρομάζει: Tην επ’ αόριστον παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα στηρίζει ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ αλ-Σουντανί. EPA/IRAQI PRIME MINISTER OFFICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα του υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ αλ-Σουντανί σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal . Παράλληλα δεν έθεσε και κανένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή τους.

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύουν και βοηθούν ιρακινές μονάδες στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά σε μεγάλο βαθμό μένουν εκτός μάχης, ο Σουντανί τόνισε ότι οι ξένες δυνάμεις εξακολουθούν να είναι αναγκαίες.

«Η εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους χρειάζεται περισσότερο χρόνο», δήλωσε.

Ο Σουντανί, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Οκτώβριο, είπε στη WSJ ότι σχεδιάζει να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ουάσινγκτον για να έχουν συνομιλίες με Αμερικανούς ομολόγους τους τον επόμενο μήνα, προσθέτοντας ότι η Βαγδάτη θα ήθελε να έχει παρόμοιες σχέσεις με την Ουάσιγκτον με αυτές που έχει η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου του Περσικού Κόλπου.

«Δεν το βλέπω ως κάτι αδύνατο, να δω το Ιράκ να έχει μια καλή σχέση με το Ιράν και τις ΗΠΑ», τόνισε ο Ιρακινός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Μπορέλ: Kαταδικάζει την εκτέλεση του Αλιρεζά Ακμπαρί από το Ιράν η Ευρωπαϊκή Ενωση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: