Τεράστια υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων: Χάκερ απέκτησε πρόσβαση στα στοιχεία 37 εκατομμυρίων πελατών εταιρίας κινητής τηλεφωνίας  

Φωτογραφία από Pete Linforth από το Pixabay




Η εταιρεία T-Mobile, δήλωσε χθες ότι χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα 37 εκατομμυρίων πελατών της.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εταιρεία ο χάκερ έκλεψε δεδομένα πελατών που περιλάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις χρέωσης, emails, αριθμούς τηλεφώνου, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς λογαριασμών και πληροφορίες που περιγράφουν το είδος της υπηρεσίας που έχουν με τον ασύρματο φορέα.

Η T-Mobile δήλωσε ότι δεν εκτέθηκαν κατά την πειρατεία αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, στοιχεία πιστωτικών καρτών, αριθμοί κυβερνητικών ταυτοτήτων, κωδικοί πρόσβασης, PIN ή οικονομικές πληροφορίες.

Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες αυτές μπορούν να συγκεντρωθούν με άλλες κλεμμένες ή δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες και να χρησιμοποιηθούν από απατεώνες για να κλέψουν την ταυτότητα ή τα χρήματα των ανθρώπων.

Η εταιρία δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις διωκτικές αρχές και έχει αρχίσει να ενημερώνει τους πελάτες των οποίων οι πληροφορίες ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί.

Ωστόσο ο ασύρματος πάροχος δεν ανέφερε τι μπορεί να κάνει για να διορθώσει την κατάσταση.

Σημείωσε ότι θα μπορούσε να επιβαρυνθεί με «σημαντικά έξοδα» εξαιτίας της παραβίασης, αν και η εταιρεία δήλωσε ότι δεν αναμένει ότι οι χρεώσεις θα έχουν ουσιαστική επίπτωση στην τελική γραμμή της .

Αφού έγινε αντιληπτή η παραβίαση των δεδομένων, η εταιρεία δήλωσε ότι προσέλαβε μια εξωτερική ομάδα κυβερνοασφάλειας για να ερευνήσει.

Η πηγή της παραβίασης εντοπίστηκε και σταμάτησε μια ημέρα μετά την ανακάλυψη της παραβίασης. Η εταιρεία αναφέρει ότι συνεχίζει να ερευνά την παραβίαση, αλλά πιστεύει ότι έχει «περιοριστεί πλήρως».

Σημειώνεται επίσης ότι τα συστήματα και το δίκτυο της T-Mobile (TMUS) δεν φαίνεται να έχουν παραβιαστεί.

«Η προστασία των δεδομένων των πελατών μας παραμένει ύψιστη προτεραιότητα», αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση του προγράμματος κυβερνοασφάλειας».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Microsoft: Σχεδιάζει 10.000 απολύσεις εργαζομένων έως τα τέλη Μαρτίου

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: