Ποιοι είναι οι εκλεκτοί των υποψηφίων προέδρων της Κύπρου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από το πρώτο debate ανάμεσα στους υποψηφίους για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Photo screenshot via Alpha Κύπρου.




Με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση εκλογής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Πετρίδης θα συνεχίσει να κατέχει τη θέση του υπουργού Οικονομικών ενδιαφέρον προκαλεί το τι θα πράξουν και οι υπόλοιποι βασικοί διεκδικητές της θέσης.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης σύμφωνα με πηγές από το κοντινό του περιβάλλον που μίλησαν στον Φιλελεύθερο (κείμενο Σωκράτης Ιωακείμ) ανέφεραν πως σίγουρα δεν θα διορίσει στη συγκεκριμένη θέση άτομο που προέρχεται από το ΑΚΕΛ, υπενθυμίζοντας μας πως στα άτομα που αποτελούν τους οικονομικούς του συμβούλους δεν υπάρχει άτομο που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ.

Συγκεκριμένα οι 4 σύμβουλοι του κ. Μαυρογιάννη για την οικονομία είναι:

Ο Δρ Σωφρόνης Κληρίδης, Καθηγητής Οικονομικών και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Άδωνης Πηγασίου, Ακαδημαϊκός Διευθυντής στο European Institute of Management and Finance, ο Λάζαρος Λαζάρου, τέως Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και τέως Γενικός Λογιστής της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο κ. Φίλιππος Φιλής, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλοιοκτητών ECSA και Ιδρυτής – Διευθύνων Σύμβουλος του ναυτιλιακού Ομίλου.

Αν υποθέσουμε πως κ. Φιλής λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα θέλει τη συγκεκριμένη θέση, τότε δεν αποκλείουμε ο ΥΠΟΙΚ του κ. Μαυρογιάννη εάν εκλεγεί θα είναι κάποιος εκ των τριών άλλων συμβούλων του.

Τις δικές του πιθανότητες πάντως για τη θέση έχει και ο Στέλιος Πλατής που πρόσφατα εντάχθηκε στο επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη.

Σε σχέση τέλος με τον Νίκο Χριστοδουλίδη φαβορί χωρίς να αποκλείεται ανατροπή φαίνεται να είναι ο οικονομολόγος κ. Χριστάκης Πατσαλίδης.

Ο Δρ. Χριστάκης Πατσαλίδης, μέχρι το 2019 ήταν Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Διεύθυνσης Λειτουργικών Εργασιών της Τράπεζας Κύπρου στην οποία εργάστηκε συνολικά για εννέα χρόνια, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε και στην Κεντρική Τράπεζα.

Σπούδασε οικονομικά στο Queen Mary University of London, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το London School of Economics.

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως ο Αχιλλέας Δημητριάδης είχε αναφέρει πως αν εκλεγεί υπουργός Οικονομικών του θα αναλάβει ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Σταύρος Ζένιος, ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανέφερε πως εάν εκλεγεί θα διορίσει ΥΠΟΙΚ τον Νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη.

ΠΗΓΗ: philenews.com – Σωκράτης Ιωακείμ

Από Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον μετέτρεψαν σε κομματάρχη του χειρίστου είδους: Πήρε …ψαλίδι και εγκαινίαζει έργα για να βοηθήσει τον Αβέρωφ!!!

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: