O βασιλιάς Κάρολος ανταμείβει το Βρετανικό ροκ: Εκανε “sir” τον κιθαρίστα των Queen Μπράιαν Μέι, θαυμαστή της Ελισάβετ {video]

epa08221795 John Farnham (L) and Brian May (R) of Queen perform during the Fire Fight Australia bushfire relief concert at ANZ Stadium in Sydney, Australia, 16 February 2020. Thousands of people attended the concert, with 10 hours of musical performances, to raise funds for communities devastated by bushfires. EPA/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Ο κιθαρίστας των Βρετανικού συγκροτήματος των Queen, Μπράιαν Μέι, είναι μία από τις προσωπικότητες που έλαβε τον τίτλο του «sir» στα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα και τα πρώτα βασιλικά βραβεία που απονέμονται από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’, συνολικά 1.107. Μεταξύ των νικητών επίσης 548 γυναίκες.

Ο Μπράιαν Μέι, αναγνωρίσιμος ανάμεσα σε χιλιάδες με τα μακριά, σγουρά μαλλιά του που ήταν πάντα ασπρισμένα, είχε παίξει τον εθνικό ύμνο “God Save the Queen” σκαρφαλωμένος στην οροφή του παλατιού του Μπάκιγχαμ το 2002 για την 50χρονη βασιλεία της Ελισάβετ Β’. είχε ήδη ανακηρυχθεί ιππότης από τη βασίλισσα το 2005.

Τον Ιούνιο του 2022 είχε ξαναπαίξει για εκείνη με την ευκαιρία της 70ης επετείου της βασιλείας. Τώρα η νέα αναγνώριση, με κριτήριο τις «υπηρεσίες του στη μουσική και τις φιλανθρωπίες».

Ο 75χρονος μουσικός, ο οποίος είναι επίσης αστροφυσικός και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, είπε ότι έλαβε τον τίτλο του «ιππότης εργένης» ως υπόσχεση να κάνει «τα πράγματα που θα περίμενε κανείς από ένα άτομο με αυτόν τον τίτλο: να πολεμήσει για δικαιοσύνη, για ανθρώπους που δεν έχουν φωνή».

Μεταξύ των νικητών είναι η Αγγλίδα σχεδιάστρια Mary Quant, εφευρέτης της μίνι φούστας τώρα 92 ετών, τώρα πιά  «Επίτιμη σύντροφος», και ο καλλιτέχνης Grayson Perry, νικητής του περίφημου βραβείου Turner το 2003. Και πάλι η Βρετανίδα δημοσιογράφος Catherine Belton, που καταγγέλθηκε από ορισμένους Ρώσους ολιγάρχες για το βιβλίο της για τη συνοδεία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, που τιμήθηκε για τις υπηρεσίες της στη δημοσιογραφία, ο ηθοποιός Stephen Graham και η αθλήτρια Denise Lewis, Ολυμπιονίκης του 2000 στο έπταθλο, που ανέβηκε στο βαθμό «Από εμένα».

Αυτές οι βασιλικές τιμές απονέμονται δύο φορές το χρόνο, την Πρωτοχρονιά και στα επίσημα γενέθλια του Βασιλιά, που γιορτάζονται πάντα τον Ιούνιο, ανεξάρτητα από την πραγματική ημερομηνία γέννησης του μονάρχη (14 Νοεμβρίου 1948 για τον Κάρολο Γ’).

Με πληροφορίες από ansa.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Η Μεσόγειος και η Ελλάδα στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής: Ολισθαίνουμε σε ολοένα και υψηλότερες θερμοκρασίες τα επόμενα χρόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: